Adıyaman'da ETDS Bilgilendirme Toplantısı
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) iş birliğinde serbest muhasebeci ve mali müşavirlere yönelik Elektronik Ticari Defter Sistemi (ETDS) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Toplantı, ATSO'da gerçekleştirildi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Adıyaman SMMMO Başkanı Aziz Çelik ile çok sayıda muhasebeci katıldı. Toplantıda, Adıyaman Ticaret Sicili Müdürü Emre Bilen, katılımcılara elektronik defter uygulamalarına ilişkin kapsamlı bilgi verdi.
Elektronik Defter Uygulamaları Hakkında Bilgilendirme
Bilen, bilgilendirme kapsamında elektronik ticari defter uygulamaları, yasal yükümlülükler ve teknik süreçler hakkında ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca MERSİS ve Ticaret Sicili uygulamaları ile güncel mevzuat hakkında da bilgi aktarıldı.
Toplantıda, ETDS'nin işleyişi ve uygulama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu. Bunun yanı sıra, muhasebeci ve mali müşavirlerin konuya ilişkin soruları da yanıtlandı.
Yetkililer, meslek mensuplarının güncel mevzuat ve dijital uygulamalar hakkında bilgilendirilmesinin önemini vurguladı.





