Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adıyaman Belediyesi’nden Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin Türbesi ve Camisi’nde Temizlik Faaliyeti

    Adıyaman Belediyesi, Samsat’taki Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin türbe ve camiinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, tüm ilçelere hizmet verdiklerini vurgulayarak vatandaşları bu tarihi mekanı ziyaret etmeye davet etti.

    Adıyaman Belediyesi, Samsat'taki Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin türbe ve camiinde

    Adıyaman Belediyesi’nden Temizlik Çalışması

    Adıyaman Belediyesi, Samsat ilçesinde yer alan ve Türkiye’de kabri bilinen iki sahabeden biri olarak kabul edilen Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin türbesi ve camiinde detaylı bir temizlik işlemi gerçekleştirdi.

    Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen bu çalışma sırasında, hem türbenin hem de caminin iç ve dış alanları dikkatlice temizlendi. Ayrıca çevredeki alanlar da tazyikli su ile yıkanarak kapsamlı bir hijyen sağlandı. Temizlik çalışmalarını yerinde takip eden Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediyenin yalnızca şehir merkezi değil, kentin her köşesine hizmet götürdüğünü belirtti.

    Başkan Tutdere’den Temizlik Vurgusu

    Başkan Tutdere, “Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin türbesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikteyiz. Ekiplerimiz, şehir merkezinin yanı sıra, talep geldiğinde en uzak köylerdeki ibadethanelerin temizlik ve bakımını yapmaktadır. Bugün burada, sahabe ile bir arada, türbe ve caminin yanı sıra çevre düzenlemesini de tamamladık. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Adıyaman’ı, Samsat’ıyla, tüm ilçeleri ve sahip olduğu inanç merkezleri ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak arzusundayız. Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin kabri, dini yönünün yanı sıra kültürel ve tarihi yönüyle de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Bu vesileyle vatandaşlarımızı Samsat’taki bu kutsal mekânı ziyarete davet ediyorum. Adıyaman’ı bütün ilçeleriyle birlikte kalkındırma ve dayanışma içerisinde büyütme hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.