Adapazarı’nda Dolandırıcılık Operasyonu
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşen olayda, dolandırıcıların “polis ve savcı” kimlikleriyle yaptığı 2 milyon liralık dolandırıcılık eylemi sonrasında iki şüpheli bulundu.
26 Eylül tarihinde, bir vatandaş kendisini dolandıran kişilere bağlı olarak 2 milyon lira değerindeki paranın bir kısmını teslim etti. Dolandırıcılar, hedef aldıkları kişiyle telefonda iletişime geçerek, kendilerini “polis-savcı” olarak tanıttılar. Ardından, dolandırılan vatandaş, istedikleri miktarın bir kısmını elden verirken, kalan kısmı da kendilerinin verdiği hesaba yatırdı.
Yakalama Operasyonları Gerçekleştirildi
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, bu olayla ilgili olarak hemen harekete geçti. Yürütülen detaylı teknik ve fiziki takip sonucunda, olaya karışan iki şüpheli tespit edildi. İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde, A.D. (29) ve B.A. (18) isimli şüpheliler yakalandı.
Şahıslar, gözaltına alındıktan sonra Sakarya’ya getirildi. Ayrıca, başvurulan ikamet adreslerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılık suçlarında kullandıkları düşünülen birçok cep telefonu ve dijital materyal ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



























