Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adana’da Yangında İki Engelli Kardeş Hayatını Kaybetti, Bir Diğer Kardeş Pencereden Atlayarak Kurtuldu

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde çıkan yangında, engelli kardeşler Mustafa (84) ve Sıtkı Menteş (65) hayatını kaybetti. Yan komşuları Mikdat Menteş (85) camdan atlayarak kurtuldu, hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde çıkan yangında, engelli kardeşler Mustafa (84) ve

**Saimbeyli’de Trajik Yangın: İki Engelli Kardeş Hayatını Kaybetti**

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen yangın, felakete sebep oldu. Yangın, Maltaş Mahallesi’nde iki engelli kardeşin bulunduğu evde patlak verdi ve iki kardeş yaşamını yitirdi. Yangın sırasında, başka bir evin işitme ve konuşma engelli ağabeyi, pencereden atlayarak mucizevi bir şekilde hayatta kaldı ve hastaneye kaldırıldı.

**Yangın Nasıl Çıktı?**

Yangının çıkış nedeni soba olarak belirlendi. Gece saatlerinde, 84 yaşındaki Mustafa Menteş ve 65 yaşındaki Sıtkı Menteş’in yaşadığı iki katlı evde başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek evi yerle bir etti. Kardeşler, evin altında kalarak hayatını kaybetti. Yangın, komşuların durumu fark etmesi ile hemen 112 Acil Servis’e bildirildi. Yangının komşu eve de sıçraması sonucu, yan evde yaşayan 85 yaşındaki Mikdat Menteş, kendini camdan atarak yaralanarak dışarı çıkmayı başardı.

**Kurtarma Çalışmaları ve Tedavi Süreci**

Yangın mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak söndürmeyi başardı. Kardeşlerin kalıntıları, adli tıpa gönderilmek üzere olay yerinden alındı. Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, yangında hayatını kaybedenlerin kalıntılarının bulunduğunu belirterek, sürecin devam ettiğini aktardı.

Mikdat Menteş, Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı ağabey, kızı Pınar Işık’ın desteğiyle tedavi sürecini geçiriyor. Türk Kızılayı Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, yaralının durumunun stabil olduğunu ve başında yanıklar bulunduğunu açıkladı. Cengiz, “Ne yazık ki bu yangında üç engelli vatandaşımızdan ikisini kaybettik. Yaralı olan Mikdat amca, kendini pencereden atlayarak kurtardı. Allah’tan rahmet, yaralımıza acil şifa diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yangının neden olduğu büyük üzüntü, Saimbeyli halkını derinden sarstı. Olayla ilgili incelemler ise sürdürülüyor.