Adana’da Lise Öğrencilerine Saldırı: 6 Şüpheli Yakalandı
Adana’nın Yüreğir ilçesinde, üç lise öğrencisinin parkta darp edilip bıçaklandığı olayda, yaşları 15 ile 17 arasında değişen altı şüpheli yakalandı. Saldırganlardan birinin tutuklandığı, diğer beşinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.
Olayın Detayları
26 Ekim tarihinde, Atakent Mahallesi’nde bulunan bir parkta gerçekleşen olayda, 17 yaşındaki üç lise öğrencisi okul çıkışında oturup sohbet ediyorlardı. İddiaya göre, motosikletle gelen iki kişi, öğrencilerin yanına yaklaşarak tanıdıkları birine ait fotoğrafı göstermeye başladı ve onu tanıyıp tanımadıklarını sordu. Öğrencilerin “Tanımıyoruz” yanıtını vermesi üzerine, motosikletli kişiler arasında bir kargaşa çıktı.
Kavga sırasında, şüphelilerin yanındaki diğer gençler de devreye girerek, liselilere şiddet uyguladı. Üç öğrenci, saldırganlar tarafından ağır şekilde darp edilirken bacaklarından bıçaklanarak yaralandı. Olay sonrası sağlık ekipleri, yaralı öğrencileri hastaneye kaldırdı. Yapılan tedavilerin ardından öğrenciler taburcu edildi.
Polis Çalışmaları ve Gözaltılar
Polis, olaya ilişkin olarak bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen C.Y. (15), R.Ç. (15), M.T. (17), A.M. (15), M.A (15) ve A.K. (17) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.K., tutuklanırken, diğer beş kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yetkililer, olayın detaylarını araştırmaya devam ediyor ve güvenlik önlemlerinin arttırılması için gerekli çalışmalar yapılıyor.



























