Mayıs Ayında Kar Yağışı

Adana'nın Pozantı ilçesinde Mayıs ayında meydana gelen kar yağışı, vatandaşları oldukça şaşırttı. Sabah saatlerinde uyanan ilçe sakinleri, karşılaştıkları beyaz örtüyle kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Gece Başlayan Yağış

Pozantı'da gece saatlerinde başlayan yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. İlçenin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı, özellikle sabah saatlerinde etkisini artırarak çevreyi beyaza bürüdü. Kar manzarasını gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla o anları kaydetti.

İlk Kez Mayıs'ta Kar

İlçede yaşayan Coşkun Dikmen, ilk kez Mayıs ayında kar yağışına tanık olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar böyle bir şey görmedim. Mayıs ayında kar yağması bizi gerçekten şaşırttı” dedi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklıklarının ani düşüş gösterdiğini ve yüksek rakımlı alanlarda kar yağışının görülebileceğini bildirdi.

Ulaşımda Sorun Yok

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Adana kent merkezinde ise yağmur etkili olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi