Adana’da bir alışveriş merkezine ait havalandırma sisteminden içeri sızarak kuyumcudan 3 kilogram altın ile 100 bin TL çalan zanlı, kaçış esnasında güvenlik güçlerince yakalandı. Yapılan araştırmalarda, hırsızın bu süreçte alışveriş merkezinin havalandırma boşluğunda 3 gün boyunca gizlendiği belirlendi.
Olay, 2 Şubat gecesi Yüreğir ilçesindeki bir AVM’de gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, havalandırma boşluğundan içeri giren hırsız, kuyumcuya ulaşarak önemli miktarda altın ve para çaldıktan sonra izini kaybettirdi. Alarma geçilmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerine intikal etti. Aramalar sonuçsuz kalınca, havalandırma sisteminden gelen sesler üzerine köpekler ile detaylı bir arama yapıldı.
Sonunda, hırsız, firar girişiminde bulunduğu sırada avlanmış oldu. Havalandırmada 3 gün geçiren şüpheli, gece saatlerinde bu alandan çıkarken polis tarafından yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, hırsızı gözaltına almayı başardı.