Adana’daki Ekim Apartmanı Davasında Verilen Cezalar Açıklandı
Adana’da yaşanan trajik depremin ardından, Ekim Apartmanı davasında kararlar verildi. 42 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili müteahhitler Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, teknik uygulama sorumlusu Cüneyt Akkaya 21 yıl hapis cezası aldı.
Deprem ve Sonrası: Ekim Apartmanı’nın Yıkımı
6 Şubat 2023 tarihinde 7.7 büyüklüğündeki depremlerle yıkılan Ekim Apartmanı, Çukurova ilçesinde yer alıyordu ve bu olayda 42 kişi hayatını kaybetmişti. Soruşturma sürecinde, müteahhitler Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya’nın yanı sıra inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya da tutuklandı. Bu 3 sanık, mahkemeye sevk edilerek ’Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçlaması ile karşı karşıya kaldı.
Sanıkların Mahkeme Süreci
Sanıklar, Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldılar. Mahkeme heyeti, 22 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle karşı karşıya kalan sanıkların savunmalarını dinledi. Fakat sanıklar, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediler. Sonunda mahkeme, Tamer Erginkoç ve Cem Akkaya için 17 yıl 6 ay, Cüneyt Akkaya için ise 21 yıl hapis cezasına karar verdi ve tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
Adana’daki Davanın Önemi ve Sonuçları
Bu dava, Adana’da meydana gelen depremin ardından inşaat sektöründeki denetim eksikliklerini ve bina güvenliğini yeniden gündeme getirirken, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Verilen cezalar, benzer olayların yaşanmaması için bir örnek teşkil edebilir.