Adana’da, 500 bin TL alacaklı olduğu bir kişinin evini kurşunlatan bir kişi, polisin düzenlediği operasyonda yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden, silahı kullanan Ü.Y., “Bu işi vefa borcumu ödemek için yapmak zorunda kaldım” şeklinde ifade verdi.
Olay, 19 Mart’ta Seyhan ilçesinin Gürselpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. İddialara göre, 39 yaşındaki M.Ç., 500 bin TL alacaklı olduğu O.K.K.’den borcunu tahsil edemedi. Bunun üzerine M.Ç., 51 yaşındaki M.E.’nin aracını kullanarak 22 yaşındaki Ü.Y.’yi olay yerine yönlendirdi. Ü.Y., apartmana girerek O.K.K.’nin evine ateş açtıktan sonra birlikte geldikleri araçla kaçtılar. Kurşunlama olayının ardından Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemek üzere harekete geçti. Şüphelilerin kimlikleri belirlendikten sonra Yüreğir İlçesi’nin Kiremithane Mahallesi’nde bir adrese operasyon düzenlendi ve 3 şüpheli yakalandı. Emniyette sorgulanan kişiler, daha sonra adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
Silahı kullanarak olaya karışan Ü.Y., ifadesinde, “Tanımadığım bir kişiye ateş ettim. M.Ç. ile tanışmam, babam aracılığıyla oldu. Bana ağabeylik yaptı ve her türlü destek verdi. M.Ç. ‘bu kişiye ateş eder misin’ diye sordu, ben de ona olan vefa borcumu ödemek için bunu yapmak zorunda kaldım” dedi.
Öte yandan, azmettirici olduğu iddia edilen M.Ç., suçlamaları kabul etmeyerek, “Ü.Y. bizim yanımızda ‘kız arkadaşımı göreceğim’ dedi ve evden çıktıktan sonra kurşunladı. Olayla bir alakam yok” diyerek kendini savunmaya çalıştı.