Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adana’da 70 Metrelik Uçuruma Düşen Otomobilde 5 Kişi Hayatını Kaybetti, Aileler İhmali Protesto Ediyor

    Adana Kozan-Kayseri yolunda meydana gelen trajik kazada, 5 kişi hayatını kaybetti. Aileler, 35 yıldır tamamlanmayan yolda güvenlik önlemleri eksikliği nedeniyle diğer hayatların da tehlikede olduğunu belirterek yüklenici firmanın ihmalini kınadı. Yakınları gözyaşlarıyla tedbir talep etti.

    Adana Kozan-Kayseri yolunda meydana gelen trajik kazada, 5 kişi hayatını

    Adana-Kozan Kayseri Yolundaki Üzücü Kaza: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

    Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen talihsiz bir trafik kazası sonucu, uçuruma yuvarlanan otomobilde biri bebek toplamda 5 kişi yaşamını yitirdi. Kazanın ardından aileleri, kaybettikleri sevdiklerinin anısına gözyaşı dökerken, yolda yapılan çalışmalardaki eksiklikleri eleştirerek tepkilerini dile getirdiler.

    Yerel Halktan Yüklenici Firmaya Sert Eleştiriler

    18 Ağustos’ta gerçekleşen kazada, sürücü Engin Eldaş’ın kontrolündeki araç, virajı alamayarak 70 metrelik bir uçuruma düştü. Kazada hayatını kaybedenlerin arasında Eldaş’ın annesi Fatma (42), Selvihan Balta, Duygu Yılmaz ve 8 aylık Defne bebek bulunuyor. Yaşanan bu acı olayın ardından aileler, 35 yıldır tamamlanmayan yolun sorumlularını ve yüklenici firmayı suçladı. Nöbet tutarak tepkilerini gösteren aileler, bu yolun bir “ölüm yolu” haline geldiğini belirttiler.

    “Başka Canlar Yanmasın” Çağrısı

    Kazada eşi ve çocuğunu kaybeden Hacı Eldaş, yolda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığına dikkat çekerek, “Yeterince önlem alınsaydı, böyle bir kaza yaşanmazdı. Benim amacım, bu yolda bariyerlerin yapılması ve sorumluların hesap vermesidir” dedi. Eldaş, yolun daha önce gerekli düzenlemelerin yapılmaması yüzünden can kayıplarına yol açtığını ifade etti.

    Kazanın başka bir mağduru olan Necmettin Yılmaz ise, şantiye alanının yanında önlem alınmadığı için yaşanan can kayıplarına tepki göstererek, “Eşimi ve bebeğimi kaybettim. Bu kazaya sebep olan ihmallerden dolayı büyük bir üzüntü içindeyim” dedi.

    Yetkililere Sesleniyorlar

    Selvihan Balta’nın akrabası Ramazan Balta da, yaşanan bu acının önüne geçilmesi adına yetkililere çağrıda bulunarak, “Tedbir alınmalı ve denetimler yapılmalı. Acımız çok büyük, başka canlar yanmasın” ifadelerini kullandı.

    Selvihan Elbüken’in babası Yüksel Elbüken, sürücülerin dar ve tehlikeli virajlarda korunması için bariyerlerin yapılması gerektiğini belirtti. “Burada Kayseri sınırında herhangi bir bariyersiz yer yokken, neden bu yol üzerinde önlem alınmıyor?” diyerek durumu sorguladı.

    Kazada ailesini kaybeden Reyhan Eldaş ise, babasıyla birlikte şarampolde oturarak, bu tehlikeli viraja acilen bariyer yapılması gerektiğini vurguladı.

    Yaşanan bu trajik kaza, bölgenin yollarındaki güvenlik eksikliklerinin bir kez daha gözler önüne serdi. Aileler, sevdiklerinin anısına daha fazla can kaybı yaşanmaması için önlemlerin bir an önce alınmasını bekliyor.