Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Lahey’de Hollanda Mevkidaşı ile İşbirliğini Güçlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Lahey’de Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı David Van Weel ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Tarihi bir çini eserin iadesini sağlayarak kültürel iş birliğini güçlendirdiklerini belirten Tunç, ayrıca, uluslararası ticari uyuşmazlıkların barış yoluyla çözümü için Daimi Tahkim Mahkemesi ile iş birliğini artırma üzerine konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Lahey'de Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hollanda’da Önemli Temaslar Gerçekleştirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hollanda’nın Lahey şehrinde bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi. Tunç, burada Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı David Van Weel ile bir araya gelerek adli iş birliği konularını masaya yatırdı. Tuna, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İki ülke arasındaki hukuki iş birliklerimizi değerlendirdik ve geliştirmeye yönelik adımlar attık. Tarihi ve stratejik ilişkilerimizi güçlendirmek, karşılıklı güven çerçevesinde önem taşıyor. Sayın Van Weel’e nazik ev sahipliği için teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarihi Kültür Varlığı Türkiye’ye İade Edildi

Tunç, İstanbul’un Fatih ilçesindeki Mesih Mehmet Paşa Camii’nden çalınarak yurtdışına çıkarılan tarihi çiniyi, Van Weel’den teslim aldıklarını belirtirken, “Adalet Bakanlığımızın hukuki süreçleri neticesinde, ilgili adli yardımlaşma mekanizmaları aracılığıyla bu kültürel varlığımızı, ait olduğu topraklarına kazandırmış olduk. Tarihi değerlerimizi korumak, geçmişimize ve geleceğimize olan en büyük sorumluluğumuzdur. Bu kıymetli eserin iadesi, kültürel mirasa olan saygının bir göstergesidir. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ile Dışişleri Bakanlığımıza bu süreçte sundukları destek için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Tunç, kültür varlıklarını koruma iradesinin her daim süreceğinin altını çizdi.

Daimi Tahkim Mahkemesi ile İş Birliği Vurgusu

Lahey’deki görüşmelerinde, Tunç, Daimi Tahkim Mahkemesi Genel Sekreteri Marcin Czepelak ile de önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Barış Sarayı’nda yapılan görüşmede, uluslararası anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümüne katkı sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Tunç, İstanbul Tahkim Merkezi’nin uluslararası platformda daha etkili olması için Daimi Tahkim Mahkemesi ile iş birliğinin güçlendirilmesinin kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca, Barış Sarayı’nı ziyaret ederek burada yetkililerden bilgi aldı.