TBMM’de Adalet Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri Tartışmalara Sebep Oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalet Bakanlığı’nın 2026 yılına ait bütçe görüşmeleri sırasında ilginç bir olay yaşandı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, kadınlara yönelik şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla Bakan Yılmaz Tunç’a siyah bir mektup vermek istedi.
Bakan Tunç’tan Kaya’ya Sert Yanıt
Bakan Tunç, Kaya’nın bu eylemine karşılık olarak “Şov yapmayın, kadınlar üzerinden size siyaset yaptırmayız” dedi. Bu sert yanıta komisyonun diğer üyelerinin de dikkati çektiği belirtildi.
Bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan bu gelişmeler, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in medyaya konuşmasını eleştirmesi ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Fahrettin Altun’un toplantıda olmamasına yönelik eleştirileri ile devam etti.
Kadına karşı şiddetle mücadelenin önemine vurgu yapan Bakan Tunç, Türkiye’nin bu konuda kararlılıkla ilerlediğini ifade etti. Komisyon toplantıları, tartışmalar ve siyasi çıkışlarla gündem oluşturmayı sürdürüyor.


