Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ABD’nin Orta Doğu Temsilcisi, İran ile Görüşmelerin Umut Verici Olduğunu Açıkladı

    ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff, İran ile yapılan görüşmelerin umut verici olduğunu ifade etti. Witkoff, İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırıların etkili olduğunu ve nükleer silah elde etme yeteneklerini büyük ölçüde azalttığını vurguladı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İran ile ABD Arasındaki Görüşmeler Umut Veriyor

    ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff, İran ile yürütülen görüşmeler hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu. Witkoff, “Görüşmelerin umut verici olduğunu düşünüyorum. Sadece doğrudan değil, aracı muhataplar aracılığıyla da birbirimizle iletişim kurmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

    Witkoff, Fox News’in The Ingraham Angle programında, 12 gün süren ve ardından bir ateşkese dönüşen İran-İsrail çatışması üzerine yorumlar yaptı. ABD’nin İran için uzun vadeli bir barış anlaşması sağlama ihtimali konusunda iyimser olduğunu belirten Witkoff, “İran ile kapsamlı bir barış anlaşmasına varmak için masaya oturmamız gerekiyor ve bunu başaracağımızdan eminim.” şeklinde konuştu.

    İran’ın Nükleer Programı ve ABD’nin Tutumu

    Witkoff, ABD’nin İran’ın uranyum zenginleştirmeye devam etmemesi gerektiği konusundaki kararlılığını vurgulayarak, saldırıların İran’ın nükleer programına etkisi üzerine sızdırılan istihbarat raporlarını çürüttü. Witkoff, “Natanz, İsfahan ve Fordow’daki nükleer tesislere yönelik müdahaleler, İran’ın nükleer silah sahibi olma kapasitesini tamamen ortadan kaldırdı.” dedi.

    Witkoff ayrıca, İran’ın nükleer silaha ulaşmasının “akla bile gelmediğini” ifade ederek, “Hedefe ulaşamadığımızı öne süren bilgiler tamamen yanlıştır.” sözlerini ekledi. İsfahan’daki uranyum dönüştürme tesisinin yok edildiğini de belirten Witkoff, bu tesisin ABD’nin bildiği tek İran dönüştürme tesisi olduğunu kaydetti.

    Üç Nükleer Tesisteki Hasar Durumu

    Natanz’da yer alan iki nükleer reaktörün, ABD tarafından imha edildiğini vurgulayan Witkoff, “Fordow çalışan son zenginleştirme reaktörüydü. Fordow’a 12 sığınak delici bomba yerleştirdik ve yok edildiğinden şüphe yok.” dedi. Üç nükleer tesisin büyük hasar gördüğünü vurgulayan Witkoff, “Bu tesisler yeniden işletilmeyecek durumda, bu programı yeniden canlandırmak neredeyse imkansız.” ifadesini kullandı.