Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gazze Şeridi’nde Açlık ve Yetersiz Beslenme Nedeniyle Son 24 Saatte Üç Sivil Hayatını Kaybetti

    Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle 3 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece toplam ölü sayısının 428 olduğu bildirildi; bunlardan 146’sının çocuk olduğu belirtildi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Gazze’de Açlıktan Ölümler Devam Ediyor

    Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme sebebiyle 3 sivilin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

    Açlıkla Mücadele Eden Siviller

    İsrail güçlerinin uluslararası hukuku ihlal ederek açlığı bir silah olarak kullanması, bölgedeki ölümleri gün geçtikçe artırmaya devam ediyor. Son veriler, Gazze Şeridi’nde açlık ve beslenme yetersizliği nedeniyle şu ana kadar 428 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunlardan 146’sının çocuk olduğunu ortaya koyuyor.

    Kıtlık İlanı Sonrası Artan Ölüm Sayıları

    BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması’nın (IPC), 22 Ağustos 2025 tarihinde Gazze Şeridi’nde kıtlık ilan etmesinin ardından, aralarında çocukların da bulunduğu 150 ölümü kaydedildiği belirtiliyor. Açlık, burada yaşayan sivillerin yaşam mücadelesini her geçen gün daha da zorlaştırıyor.