Suriye’de Kritik Görüşme: ABD Büyükelçisi Tom Barrack, SDG ile Bir Araya Geldi
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Tom Barrack, Suriye topraklarında önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
Barrack, bu özel gezisi sırasında, terör örgütü SDG’nin lideri Mazlum Abdi ile kapsamlı bir görüşme yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden ziyaretiyle ilgili bilgi veren Barrack, şu ifadeleri paylaştı: “Komutan Amiral Cooper ile birlikte Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine giderek SDG ve Mazlum Abdi ile derinlemesine görüşmelerde bulundum. Eski Başkan Donald Trump’ın ‘Suriye’ye bir şans verin’ mottosunu temel alarak, Suriyelilerin barış ve refah amacı doğrultusunda yeni bir işbirliği için bir araya gelmesi yönünde önemli adımlar atıldığına inanıyorum.”
Bu görüşme, Suriye’deki istikrarın sağlanması ve bölgedeki terör tehdidinin düşürülmesi açısından dikkat çekici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Barrack’ın, uluslararası ilişkilerdeki etkisini artıracak olan bu ziyareti, bölgedeki aktörlerle daha yakın işbirlikleri kurulmasına zemin hazırlayabilir.