Suriye’deki ABD Büyükelçiliği’nde Bayrak Yükseldi
Suriye’nin başkenti Şam’da 2012’de faaliyeti sona eren ABD Büyükelçiliği konutunda, ABD bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.
Özel Temsilcinin İlk Ziyareti
ABD’nin Suriye için atadığı Özel Temsilci Thomas Barrack, Şam’a yaptığı ilk resmi ziyaret sırasında, daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle kapatılan büyükelçilik konutuna gitti. Barrack, burada gerçekleştirilen törende ABD bayrağını göndere çekti. Törene Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani de katılım gösterdi.
Büyükelçiliğin yeniden faaliyet göstermeye başlayıp başlamayacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.
ABD ve Suriye İlişkileri
ABD, Beşar Esad’a karşı olan gösterilerin şiddetli çatışmalara dönüşmesinin ardından, 2012 yılının Şubat ayında Şam’daki büyükelçiliğini kapatmıştı. Bu ay içinde ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirmiş; Esad döneminde Suriye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılacağına dair karar alınmıştı.