Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Milli Takım’ın 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri için aday kadrosu duyuruldu

A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri için belirlenen 27 kişilik kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın yönetimindeki takım, 11 Ekim’de Bulgaristan ve 14 Ekim’de Gürcistan ile mücadele edecek. Barış Alper Yılmaz, Bulgaristan maçında cezalı.

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri için

**A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası Elemeleri Kadrosu Açıklandı**

2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri kapsamında A Milli Futbol Takımı, 11 Ekim’de Bulgaristan ile deplasmanda ve 14 Ekim’de Kocaeli’de Gürcistan ile karşılaşacak. Bu müsabakalara katılacak 27 kişilik aday kadro Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu.

Aday Kadro Duyurusu ve Ceza Durumu

Teknik Direktör Vincenzo Montella, 27 futbolcudan oluşan aday kadronun belirlenmesinin ardından, Barış Alper Yılmaz’ın 11 Ekim’deki Bulgaristan mücadelesinde cezadan dolayı yer almayacağı bilgisi verildi.

Toplanma ve Antrenman Programı

A Milli Takım, 6 Ekim’de saat 12.00’den itibaren Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde kampa girecek. Ay-Yıldızlılar, kamp dönemi boyunca tüm antrenmanlarını bu tesiste gerçekleştirecek. Ekibin ilk antrenmanı ise aynı gün saat 18.00’de yapılacak.

Resmi Antrenman ve Seyahat

Takım, 10 Ekim Cuma günü saat 11.15’te resmi antrenman gerçekleştirecek. Ardından saat 16.15’te Türk Hava Yolları’na ait uçakla Sofya’ya hareket edecek. Sofia’ya ulaştıktan sonra, Bulgaristan – Türkiye karşılaşmasının yapılacağı Vasil Levski Ulusal Stadyumu’nda kısa bir yürüyüş yapma planlanıyor. Montella ve bir milli futbolcu, stadyumda saat 19.00’da basın toplantısı gerçekleştirecek.

Bulgaristan ile oynanacak maç, 11 Ekim Cumartesi saat 21.45’te hayata geçirilecek.

Gürcistan Maçı İçin Hazırlıklar

Bulgaristan maçının ardından, A Milli Takım İstanbul’a dönecek ve tekrar Riva’daki tesislerde kampa girecek. Türkiye – Gürcistan maçı öncesi, resmi antrenman 13 Ekim’de saat 11.30’da yapılacak. Aynı gün akşam saat 20.00’de kara yoluyla Kocaeli’ye geçerek burada konaklanacak.

Kocaeli Stadyumu’nda 14 Ekim Salı günü saat 21.45’te gerçekleşecek bu mücadele öncesi, Montella ve bir futbolcu, 20.45’te basın toplantısı düzenleyecek. Eş zamanlı olarak, saat 21.15’te ise stadyumda kısa bir yürüyüş yapılacak.

Aday Kadroda Yer Alan İsimler

A Milli Futbol Takımı’nın, Bulgaristan ve Gürcistan karşılaşmalarında yer alacak oyuncuların listesi ise şu şekilde belirlenmiştir:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Berke Özer (Lille), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Galatasaray), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Yusuf Akçiçek (Al-Hilal), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Galatasaray)

A Milli Takım, bu önemli müsabakalarla 2026 Dünya Kupası yolunda kritik adımlar atmayı hedefliyor.