A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın Başantrenörlüğüne Andrea Mazzon Atandı

1 Min Read

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan Yeni Atama

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başantrenörlük koltuğuna Andrea Mazzon’un oturacağını açıkladı. Anlaşmanın bir yıl süreceği belirtildi.

Andrea Mazzon, A Milli Takımın Başında

FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’nde yer alacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın yeni başantrenörü İtalyan teknik adam Andrea Mazzon oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi web sayfasında yayımlanan bilgilere göre, Mazzon ile yapılan sözleşme 1 yıl olarak belirlendi. Açıklamada, “A Kadın Milli Takımımızın başantrenörlük görevi için Andrea Mazzon ile anlaşma sağlanmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Andrea Mazzon’un Kariyeri

Antrenörlük kariyerinde önemli başarılar elde eden Andrea Mazzon, 2023-2024 sezonunda İtalya Kadınlar Basketbol Ligi’nde Umana Reyer Venezia Women ekibi ile şampiyonluk yaşadı. Ayrıca, 2024 yılında Supercoppa Italiana’da da zafere ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Mazzon’un tecrübesi, A Milli Kadın Basketbol Takımı için büyük bir avantaj sağlayacak.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version