Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’ya Mağlup Oldu

    A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’ya 93-73 yenilerek elendi. Türkiye 29 Haziran’da 7.’lik maçı için Litvanya ile karşılaşacak; galip gelirse 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’ne katılacak.

    A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda

    A Milli Kadın Basketbol Takımı Almanya’ya Yenildi

    FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, sıralama müsabakasında Almanya’ya 93-73 ile mağlup oldu.

    Maç, Türkiye’nin milli kadın basketbol takımının, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası kapsamında Almanya ile karşı karşıya geldiği heyecan verici bir mücadele oldu. Ay-yıldızlıların başlangıç beşinde Olcay Çakır Turgut, Alperi Onar, Sevgi Uzun, Tilbe Şenyürek ve Teaira McCovan yer aldı. İlk yarıyı 50-28 geride tamamlayan milliler, sonunda sahadan 93-73’lük bir skorla ayrıldı.

    Statistiklere göre, Tilbe Şenyürek 15 sayı, 10 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile dikkat çekerken, Gökşen Fitik 11 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle oynadı. Almanya takımında ise Frieda Buhner 19 sayıya ulaşarak öne çıktı.

    Maçın İzleyici Kitlesi

    Karşılaşma, Barış ve Dostluk Salonu’nda gerçekleştirildi. İzleyiciler arasında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk basketbol taraftarları yer aldı.

    Bir Sonraki Mücadele

    A Milli Kadın Takımı, 29 Haziran Pazar günü saat 11.45’te 7.’lik mücadelesinde Litvanya ile karşılaşacak. Millilerin bu maçtan galip gelmesi halinde, FIBA 2026 Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’nde yer alma hakkı kazanacağı belirtildi.