A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre’yi mağlup ederek galibiyet serisini başlattı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’da oynanan ikinci maçında İsviçre’yi 91-67 mağlup ederek grup aşamasındaki ilk zaferini elde etti. Başantrenör Ekrem Memnun yönetimindeki ekip, maç boyunca üstün bir performans sergiledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Galibiyetle Tanıştı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası kapsamındaki A Grubu’ndaki ikinci karşılaşmasında İsviçre’yi 91-67’lik skorla mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti. Maç, Yunanistan’ın Pire şehrindeki Barış ve Dostluk Salonu’nda gerçekleştirildi.

Maçın Detayları ve Performanslar

Karşılaşmanın hakemlik görevini Julio Anaya, Paulina Karolina Gajdosz ve Veronika Obertova üstlendi. İsviçre takımında Fora’nın 8, Herminjard’ın 12, Constantin’in 9, Dos Santos’un 2, Ranisavljevic’in 14, Favre’nin 2, Wenger’in ise 13 sayı kaydettiği görüldü. Takımın başantrenörlüğünü Francois Gomez sürdürüyor.

Öte yandan, Türkiye’nin oyuncuları arasında Olcay Çakır Turgut 7, Tilbe Şenyürek 14, McCowan 19, Sevgi Uzun 14, Şerife Alperi Onar 17, Derin Erdoğan 3, Elif Bayram 9, Elif İstanbulluoğlu 4, Gökşen Fıtık 4, Esra Ural, Pelin Bilgiç ve Sinem Ataş yer aldı. Başantrenörlük görevini ise Ekrem Memnun yürütüyor.

Periyot Sonuçları

Maçın periyotları şu şekilde sonuçlandı: İlk periyot 13-27, devre 34-51 ve üçüncü periyot 53-68 Türkiye’nin üstünlüğü ile tamamlandı. Bu galibiyet, takımımızın turnuvadaki morallerini yükseltti ve ilerleyen maçlar için umut verdi.

Türkiye’nin bu başarılı performansı, 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’ndaki hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağladı.