Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki son rakibi İspanya ile karşılaşacak.

    A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda İspanya’nın da yer aldığı Gürcistan ve Bulgaristan ile mücadele edecek. İspanya, UEFA Uluslar Ligi çeyrek finalinde Hollanda’yı penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi.

    A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

    A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri için son rakibi İspanya olarak belirlendi.

    UEFA Uluslar Ligi çeyrek finallerinin ikinci aşaması bu gün gerçekleştirilen dört maçla sona erdi ve yarı finale yükselen dört ülke netlik kazandı. Ayrıca, aralık ayında yapılan 2026 Dünya Kupası elemeleri kura çekimi sonrasında Türkiye’nin grubundaki rakiplerinin yanı sıra son rakibi İspanya, Hollanda ile oynanan karşılaşmanın ardından kesinleşti.

    Hollanda’da gerçekleştirilen ilk maçta iki takım 2-2 berabere kalırken, ikinci karşılaşma Camp de Mestalla’da yapıldı. Fransız hakem Clement Turpin yönetimindeki mücadelede, İspanyol futbolcu Oyarzabal’ın 8. dakikada penaltıyla kaydettiği golle İspanya öne geçti. İlk yarının bu skorla tamamlanmasının ardından, Hollanda 54. dakikada Memphis Depay’ın penaltısı ile eşitliği sağladı. Oyarzabal, 67. dakikada tekrar sahneye çıkarak takımına ikinci golünü attı, ancak 79’da Ian Maatsen sayesinde Hollanda yeniden beraberliği sağladı. Normal süresi 2-2 sona eren maçın ardından, iki ekip de uzatmalara gitmek zorunda kaldı. 103. dakikada Lamine Yamal, ceza sahasında yaptığı vuruşla durumu 3-2’ye getirdi. Ancak bu golden dört dakika sonra, Xavi Simons’un kaleci Unai Simon tarafından düşürülmesiyle Hollanda penaltı kazandı ve Simons topu ağlara gönderdi.

    Seri penaltılarda 5-4’lük üstünlük elde eden İspanya, yarı finale yükselmeyi başardı. Ay-yıldızlı ekip, grup aşamasındaki E Grubu’nda Gürcistan, Bulgaristan ve İspanya ile mücadele edecek.

    İspanya’nın UEFA Uluslar Ligi yolculuğuna baktığımızda, son Avrupa şampiyonu takım, 4. Grup’ta Danimarka, Sırbistan ve İsviçre ile karşılaştı ve 5 galibiyet ile 1 beraberlik elde ederek 16 puanla grup liderliğini elde etti. Luis de la Fuente yönetimindeki İspanyol ekip, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşarak galip gelmeyi başardı ve temmuz ayında gerçekleşecek yarı finale adını yazdırdı. Ayrıca, İspanya’nın resmi maçlardaki yenilmezlik serisi 21 maça ulaşarak 18 galibiyet ve 3 beraberlik ile devam ediyor.

    A Milli Takım’ın 2026 Dünya Kupası elemeleri programı şöyle sıralanıyor:
    – 4 Eylül: Gürcistan – Türkiye
    – 7 Eylül: Türkiye – İspanya
    – 11 Ekim: Bulgaristan – Türkiye
    – 14 Ekim: Türkiye – Gürcistan
    – 15 Kasım: Türkiye – Bulgaristan
    – 18 Kasım: İspanya – Türkiye