Aksaray’da Trafik Kazası: İki Asker Şehit Oldu
Aksaray’da meydana gelen üzücü bir trafik kazası ardından Valilikten açıklama yapıldı. Olayda, bir jandarma aracına minibüsün çarpması sonucunda iki askeri personelin şehit olduğu ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.
Vali Kumbuzoğlu’ndan Açıklama
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kazanın bu sabah saat 07:00 sularında Ankara-Niğde otobanı Ortaköy mevkiinde gerçekleştiğini belirtti. Vali, jandarma ekiplerinin emniyet şeridinde düzenledikleri rutin kontroller sırasında bir minibüsün aniden çarptığını vurguladı. Bu elim kaza sonucunda iki jandarma personelinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kumbuzoğlu, ayrıca bir vatandaşın da vefat ettiğini açıkladı.
Yaralıların tedavi sürecinin Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettiğini belirten Vali, tedavi altında bulunan iki yaralının durumunun ağır olduğunu, birinin ise daha iyi durumda olduğunu söyledi. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Vali Kumbuzoğlu, yaşanan bu acı olay için başsağlığı dileyerek, “Aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır diliyoruz. Hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz, Allah rahmet eylesin,” ifadelerini kullandı.
Kazanın ardından gelişmelerin takip edileceği ve halkla paylaşılacağı belirtildi.
DOÇ. DR. KAMİL ŞAHİN
UZM. DR. BURCU CEBECİ
DOÇ. DR. KAMİL ŞAHİN
UZM. DR. BURCU CEBECİ