Haliliye’de Gıda Denetimleri Sıkı Hale Getirildi
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçe sınırlarında gerçekleştirilen zabıta denetimleri neticesinde, halk sağlığını tehdit eden birçok ürün tespit edildi. Denetimler sırasında yaklaşık 98 kilogram kuruyemiş ile 1,984 adet son kullanma tarihini doldurmuş gıda maddesi imha edilerek, kamu sağlığına yönelik önemli bir adım atıldı.
Zabıta Ekipleri Harekete Geçti
Haliliye Belediyesi, bölgedeki gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışan ekipler, gıda ticareti yapan tüm işletmeleri kapsamlı bir şekilde kontrol etti. Kuruyemiş satışı gerçekleştiren dükkanlar, marketler ve çeşitli gıda satışı yapan yerler, hijyen standartları ve gıdaların saklama koşulları açısından detaylı incelemelere tabi tutuldu.
Denetimlerin bir sonucu olarak, sağlık koşullarına uygun olmayan ve yaklaşık 98.5 kilogram ağırlığında güvenliksiz kuruyemişe el konuldu. Bu işlemler sonucunda söz konusu ebeveynle 21.000 TL para cezası uygulandı.
Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi
Yapılan genel denetimlerde, son kullanma tarihlerini dolduran toplam 73 farklı kalemden oluşan bin 984 adet gıda ürününe de el konuldu. Zabıta ekipleri, tespit edilen bu ürünleri, Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim ederek imha sürecine dahil edilmesini sağladı. Böylelikle vatandaşların sağlığını olumsuz etkileyebilecek unsurlara karşı tedbir alınmış oldu.
Haliliye Belediyesi’nin bu titiz çalışmaları, halk sağlığını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermektedir.
HALİLİYE’DE TARİHİ GEÇMİŞ 98 KİLO KURUYEMİŞ İLE BİN 984 ÜRÜN İMHA EDİLDİ!
HALİLİYE’DE TARİHİ GEÇMİŞ 98 KİLO KURUYEMİŞ İLE BİN 984 ÜRÜN İMHA EDİLDİ!
HALİLİYE’DE TARİHİ GEÇMİŞ 98 KİLO KURUYEMİŞ İLE BİN 984 ÜRÜN İMHA EDİLDİ!