Elazığ’da Ölü Hayvanın Gömülmesi Tepki Çekti
Elazığ’a bağlı Yazıkonak Beldesi’nde, belediye ekipleri bir ölü hayvanı vatandaşların yaşadığı alan içerisinde gömdü. Bu sırada durumu cep telefonlarıyla kaydeden çevre sakinleri olay karşısında şaşkınlık ve tepki gösterdi.
Olayın Detayları
Yazıkonak Beldesi’nde yaşanan bu olay, Yenibağlar Mahallesi Yusuf Sokak’ta gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, belediye ekipleri bir büyükbaş hayvanı kepçe ile yerleşim bölgesine getirerek burada çukur açarak gömülmesini sağladı. Bu anları gören mahalle halkı cep telefonlarıyla görüntüledi.
Tepkisini dile getiren bir mahalle sakini, “Yazıkonak Belde Belediye Başkanı, evimizin tam önünde ölü hayvanı gömüyor. Kendisi neden bu hayvanı kendi evinin önüne gömmüyor? Böyle bir başkanlık anlayışı olamaz. Bununla ilgili şikayette bulunacağım. Çevremizde devamlı olarak ölü hayvanlar gömülüyor.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Beldede yaşanan bu durum, hem sağlığı hem de çevre temizliğini tehdit ederken, vatandaşlar çözüm bekliyor.
YAZIKONAK BELDE BELEDİYESİ EKİPLERİ, ÖLÜ HAYVANI MAHALLE YERLEŞKESİ İÇERİSİNDE BULUNAN ALANA GÖMDÜ.
ŞÜPHELİ ŞAHIS SEVK EDİLDİĞİ MAHKEMECE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.
EVDE YAPILAN ARAMADA YAKLAŞIK 80 GRAM BONZAİ UYUŞTURUCU MADDESİ İLE RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ.