Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İzmir Menderes’te Nakliye Asansöründen Düşen Koltuk, 9 Yaşındaki Ebrar Aktaş’ın Ölümüne Neden Oldu; İki Firma Yetkilisi Tutuklandı

    İzmir Menderes’te, taşınma sırasında nakliye asansöründen düşen koltuk, 9 yaşındaki Ebrar Aktaş’ın ölümüne sebep oldu. İlgili iki firma yetkilisi M.G. ve E.G. tutuklanırken, çalışma A.H.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ebrar’ın cenazesi, Gaziemir’de toprağa verildi.

    İzmir Menderes'te, taşınma sırasında nakliye asansöründen düşen koltuk, 9 yaşındaki

    İzmir’de Trajedi: 9 Yaşındaki Kız Asansör Koltuğunun Altında Kaldı

    İzmir’in Menderes ilçesindeki bir nakliyat olayı, 9 yaşında bir çocuğun hayatını kaybetmesine yol açtı. Olay sonrası iki nakliye firması yetkilisi tutuklanırken, bir çalışan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Olayın Ayrıntıları

    20 Eylül tarihinde, Menderes ilçesine bağlı Cüneytbey Mahallesi’nde yaşanan olayda, H.Y. isimli bir vatandaşın evine taşıma işlemi sırasında meydana geldi. Nakliye asansöründen düşen koltuk, apartmanın bahçesinde bulunan 9 yaşındaki Ebrar Aktaş’nın üzerine düştü. Metrelerce yükseklikten düşerek ağır yaralanan küçük kız, çevredeki vatandaşların hızlı müdahalesiyle sağlık ekiplerine bildirildi.

    Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ebrar’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Menderes Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük kız kurtarılamadı. Söz konusu trajedinin ardından Ebrar Aktaş’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenaze işlemleri için Gaziemir ilçesindeki Merkez Camii’nde düzenlenen törene aile ve yakınları katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ebrar, Doğançay Mezarlığı’na defnedildi.

    Soruşturma ve Gözaltılar

    Bu üzücü olayın ardından başlatılan soruşturma sürecinde, nakliye firması yetkilileri M.G. ve E.G. ile bir yabancı uyruklu çalışan A.H.M. gözaltına alındı. Gözaltındaki A.H.M., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.G. ve E.G. ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme önüne çıkan bu iki firma yetkilisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu çalışan A.H.M. ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

    Bu olay, hem yerel hem de ulusal çapta büyük bir yankı uyandırdı ve kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.