Emine Erdoğan, BM 80. Genel Kurulu için New York’ta
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen temaslar çerçevesinde BM 80. Genel Kurulu marjında önemli etkinliklere katılmak üzere Türkevi’nden Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne geçti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Etkinliği
Emine Erdoğan, bugünkü programı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Birlikte Daha İyiye: Aileden Başlayan Küresel Dayanışma” temalı yan etkinliğe katılacak. Burada, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Prof. Jeffrey Sachs ile bir araya gelecek. Bu programda, ailelerin toplum ve uluslararası dayanışma ile sosyal uyum üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra, sağlam aile yapılarının güçlü ve dirençli bir toplum oluşturmadaki katkıları üzerinde durulacak.
Başka Bir Vizyon: “Anadolu’nun Hazineleri” Projesi
Yine etkinlikler çerçevesinde Emine Erdoğan, lider eşleriyle görüşmelerde bulunacak ve “Anadolu’nun hazinelerini” tanıtacak. Türkevi’nde gerçekleştirilecek “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler Sergisi” aracılığıyla toplumlara Anadolu’nun zengin kültürel ve mutfak çeşitliliğini sunacak. Bu sergi, “Toprağın Bereketi”, “Mutfağın Birikimi” ve “Ellerin Becerisi” başlıkları altında düzenlenecek.
Sıfır Atık Mavi Projesiyle Çevre Duyarlılığı
Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilecek “Sıfır Atık Mavi” sergisine de katılacak. Bu sergi, Türkiye’nin doğal kaynakları koruma çabalarını ve çevresel farkındalık çalışmalarını uluslararası düzeyde tanıtma amacını taşıyor.
Kanserle Mücadelede Küresel Bir Adım
Emine Erdoğan, ayrıca Özbekistan’ın organize ettiği “Kanser ve Diğer Yıkıcı Hastalıkları Olan Çocukların Hayatta Kalma İhtimallerini Artırma” etkinliğine katılarak konuşma gerçekleştirecek. Bu programda, 2030 yılına kadar küresel çocukluk çağı kanseri hayatta kalma oranlarının artırılması hedefleri yeniden vurgulanacak.
Emine Erdoğan’ın ABD’de geçireceği bu süreç, birçok lider eşiyle ikili görüşmeler yapmasını ve önemli uluslararası kuruluş temsilcileri ile işbirliğini geliştirmesini sağlayacak.