Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kentteki Suçlarla Mücadele Bilançosunu Açıkladı: 1.067 Gözaltı ve Çok Sayıda Operasyon Gerçekleştirildi

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, son aylık suç bilançosunu açıkladı. Yaklaşık 1100 aranan kişi yakalanırken, 722 denetim sonucunda 3 işletme kapatıldı ve 73 işletmeye toplam 2.6 milyon lira ceza kesildi. Narkotik, terör ve organize suçlarla ilgili birçok operasyon gerçekleştirilerek önemli miktarda uyuşturucu ve kaçakçılık malzemesi ele geçirildi.

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, son aylık suç bilançosunu açıkladı. Yaklaşık

    Tekirdağ’da Suçla Mücadele Bilançosu Açıklandı

    Tekirdağ’da güvenlik durumuna ilişkin önemli veriler, Vali Recep Soytürk tarafından geçtiğimiz ay yapılan bir toplantıda paylaşıldı. Bu asayiş değerlendirmesi, Valilikte düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi.

    Suçlarla Mücadelede Önemli Başarılar

    Vali Soytürk, kentteki güvenlik güçlerinin vatandaşların huzurunu sağlamak adına kararlılıkla çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Yapılan denetimler sonucunda çeşitli suçlarla aranan toplamda 1,067 kişinin yakalandığını duyurdu. Ayrıca, umuma açık eğlence mekanlarına yönelik olarak 722 denetim yapıldığını belirten Soytürk, ruhsat kurallarına aykırı hareket eden 3 işletmenin geçici olarak kapatıldığını kaydetti. Bununla beraber, 73 işletmeye ise toplamda 2,598,000 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti. Ayrıca, 108 hırsızlık olayı aydınlatılarak bu vakalarla ilişkili 104 kişi gözaltına alındı.

    Terör ve Organize Suçlarla Mücadele

    Soytürk, terör örgütlerine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında 5 operasyon gerçekleştirildiğini ve 5 şüphelinin gözaltına alındığını sözlerine ekledi. Kaçakçılık ve organize suçlara karşı yapılan operasyonlarla ilgili bilgi veren Vali, bu alanda 37 operasyon yapıldığını ve organize suçları hedef alan 2 operasyonda 7 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 3’ünün tutuklandığını aktardı. Operasyonlar neticesinde 8 tabanca, 2 şarjör ve 619 tabanca fişeği ele geçirildi. Ayrıca, 1,032,000 makaron ve 5,371 litre etil alkolün yakalanması sonucu 4,097,000 liralık vergi kaybının engellendiği bilgisi verildi.

    Narkotik Operasyonları ve Yasadışı Göç Mücadelesi

    Narkotik olaylarına ilişkin de önemli veriler paylaşan Vali Soytürk, 657 operasyonun icra edildiğini ve bu operasyonlar sonucunda 753 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. Gözaltına alınan kişilerden 50’sinin tutuklandığını, 24 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti. Operasyonlarda toplamda 5 kilo 378 gram uyuşturucu madde ve 14,174 uyuşturucu hap ele geçirildi.

    Yasadışı göçle mücadeledeki faaliyetler de dikkat çekti. Kent genelinde gerçekleştirilen 11 operasyonda, 14 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı ve bunlardan 7’sinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, farklı uyruklardan 165 düzensiz göçmenin de güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda yakalandığı kaydedildi.

    Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Can Çakıcı gibi önemli isimler de katıldı.