Türk Hava Yolları, Port Sudan Uçuşları ile Afrika’daki Destinasyon Sayısını Artırdı
Türk Hava Yolları (THY), Afrika’yı en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak, bugün itibarıyla Port Sudan uçuşlarını başlatarak kıtadaki uçuş ağını 63 noktaya çıkardı. Uçuşlar, ilk etapta Boeing 737 tipi uçaklarla haftada iki sefer gerçekleştirilirken, 29 Eylül’den itibaren haftada üç sefer olarak planlanıyor ve seferler karşılıklı olarak icra edilecek.
İlk Sefer Gerçekleşti
THY’nin Port Sudan’a düzenlediği ilk uçuş, İstanbul Havalimanı’ndan bu sabah saat 08.00’de gerçekleşti. İlk seferde, iki ülkenin temsilcileri, THY yetkilileri, gazeteciler ve yolcular yer aldı. Uçak, Port Sudan Havalimanı’na sorunsuz bir iniş yaptı. İnmeden önce, İstanbul’dan gelen kafileyi Sudanlı yetkililer, bakanlar ve vatandaşlar karşıladı. İlk uçuş dolayısıyla havaalanında sembolik olarak bir kurdele kesimi düzenlendi.
THY, Türk Dış Politikasının Temel Direklerinden Biri
Port Sudan Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız, “Türk Hava Yolları, Sudan’da devam eden çatışmalara rağmen, 29 ay aradan sonra yeniden uçuşlara başlayarak Türk devletinin zor durumdaki dostlarının yanında durduğunu göstermektedir. Bu uçuşlar, THY’nin Türk dış politikasında üstlendiği önemli rolü gösteriyor,” dedi. Büyükelçi, Türk Hava Yolları yöneticilerine, Türk temsilcilerine ve Türk halkı adına Sudan halkına teşekkür etti.
İlişkileri Güçlendirme Vaatleri
Büyükelçi Yıldız’dan sonra konuşma yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Melih Şükrü Ecertaş ise, “Bu seferin gerçekleşmesi dolayısıyla burada olmaktan mutluluk duyuyorum. THY ailesi olarak Sudan ve Türkiye arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik ilişkilerini yeniden canlandırmaktan gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz zor dönemde bazı uluslararası uçuşları durdurmak zorunda kaldık, ancak bugün burada, gökyüzünde yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Port Sudan uçuşları, sadece bir hat açılmasından çok daha fazlasını ifade ediyor; iki ülke arasındaki bağlantılarımızı güçlendirerek halkımızın yakınlaşmasını sağlıyor. Sudanlı vatandaşlar, iş, ticaret, eğitim ve turizm alanında daha fazla fırsata sahip olabilecekler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda, bugün dünya genelinde en çok noktaya uçan havayolu unvanına sahibiz. Afrika’da 63 noktada, 42 ülkeye düzenlediğimiz seferler, kıtaya verdiğimiz önemin canlı bir örneğidir,” ifadelerini kullandı.
THY’NİN AÇILIŞINI DUYURDUĞU PORT SUDAN’A İLK SEFER İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN GERÇEKLEŞTİ
THY’NİN AÇILIŞINI DUYURDUĞU PORT SUDAN’A İLK SEFER İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN GERÇEKLEŞTİ
THY’NİN AÇILIŞINI DUYURDUĞU PORT SUDAN’A İLK SEFER İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN GERÇEKLEŞTİ