Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Acıpayam’daki Krom Madeninde Göçük: Hayatını Kaybeden Hüseyin Turan Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bir krom madenindeki göçükte mahsur kalan madencilerden Hüseyin Turan, 25 saat sonra kurtarıldı ancak hastanede yaşamını yitirdi. 41 yaşındaki Turan, cenaze töreniyle Geriçam Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Törende yerel protokol ve çok sayıda kişi hazır bulundu.

    Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir krom madenindeki göçükte mahsur kalan madencilerden

    Denizli’nin Acıpayam İlçesinde Göçükte Hayatını Kaybeden Madenci Dualarla Uğurlandı

    Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde yaşanan göçük sonrasında, zor şartlarda kurtarılan madenci, hastanede tedavi edildiği esnada hayatını kaybetti. Cenazesi, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

    Krom Madenindeki Göçük Olayı

    Olay, 12 Eylül Cuma günü öğle saatlerinde Acıpayam’a bağlı Karaismailler Mahallesi’nde Kromtaş Metal Maden A.Ş. tarafından işletilen Karanfil Ocağı’nda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü, maden ocağının girişinden 20 metre ileride göçük oluştu. Olayda, Beyağaçlı Hüseyin Turan ve madenin bulunduğu köyde yaşayan Ömer Duran mahsur kaldı. Kazadan sonra, iki işçi göçük altında saatlerce kurtarılmayı beklemek zorunda kaldı.

    Arama Kurtarma Çalışmaları

    Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için hızla arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalara AFAD, UMKE, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri ile maden işçileri katıldı. Göçük alanındaki toprak kaymaları nedeniyle zorlu bir atmosferde devam eden kurtarma faaliyetleri, 24 saat sonunda sonuç vermeye başladı. Ömer Duran, sağ olarak göçükten çıkarıldı. Duran’ın kurtarılmasından bir saat sonra ise, beline kadar maden pasasına gömülü kalmış olan Hüseyin Turan da sağ olarak çıkarıldı. Madenci, uzun saatler haberi bekleyen ailesi ve özellikle babasının gözyaşlarına hakim olamadığı anlar yaşandı.

    Hüseyin Turan’ın Hayatını Kaybetmesi

    Kurtarılan madencilerden 41 yaşındaki Hüseyin Turan, hastaneye sevk edildi. Cumartesi gününden itibaren yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Turan, doktorların tüm çabalarına rağmen dün sabah yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden madencinin cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Beyağaç ilçesine bağlı Geriçam Mahallesi’ne götürüldü. Cenaze törenine İlçe Kaymakamı Ramazan Cihangir, Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, yerel protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.