Adana’da Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü İmzalandı
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ile Adana İl Millî Eğitim Müdürlüğü, mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencilerini desteklemek amacıyla birlikte bir protokol imzaladı.
Protokol İmzalandı
Görkemli bir törenle AOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen protokol, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından imzalanarak hayata geçti. AOSB Kadın Sanayiciler Platformu tarafından yürütülecek olan bu iş birliğinin amaçları hakkında bilgi veren Sütcü, sanayi sektörünün en önemli gereksinimlerinden birinin nitelikli iş gücü olduğunu vurguladı. Bu proje sayesinde öğrencilerin fabrikaları ziyaret ederek sanayi dünyası hakkında fikir sahibi olacaklarını, pratik deneyimler kazanarak mesleki özgüvenlerini artıracaklarını dile getirdi.
Mentorlar Öğrencileri Destekleyecek
Kadın Sanayiciler Platformu üyelerinin gençlere mentorluk yapacağına da değinen Sütcü, proje kapsamında düzenlenecek teknik geziler ve işbaşı eğitim programlarının öğrencilerin kariyer hedefleri konusunda rehberlik edeceğini belirtti.
Eğitimdeki Önemi Vurgulandı
Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, bu iş birliğinin eğitimle ilgili yönlerine dikkat çekerek, meslek liselerinin ülkenin geleceği için önemli birer eğitim kurumu olduğunu ifade etti. Öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri sanayide uygulamalı olarak tecrübe edeceği ve bu süreçte motivasyonlarının artacağını belirten Tüfekçi, mezunların iş hayatına hazır bireyler olarak yetişeceklerine inandığını kaydetti. Ayrıca, imzalanan protokolün öğrenciler, sanayi ve şehir için faydalı olmasını temenni etti.
AOSB Anaokulu Ziyareti
Tören sonrası Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert, AOSB Anaokulu’nu ziyaret ederek eğitim ortamını gözlemlediler. Okulun sınıf ve etkinlik alanlarını gezip öğretmenler ve yönetimle bilgi alışverişinde bulunan yetkililer, öğrencilerin eğitim süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, okulun fiziksel imkanlarıyla ilgili bilgi verdi.
Sonuç olarak, sanayi ve eğitim arasındaki bu iş birliği, öğrencilerin iş yaşamına daha iyi hazırlanmalarını sağlayarak, AOSB Kadın Sanayiciler Platformu’nun katkılarıyla geleceğin nitelikli iş gücünün yetişmesine önemli bir katkıda bulunacak.
PROTOKOL, AOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR SÜTCÜ VE ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUSUF TÜFEKÇİ TARAFINDAN İMZALANDI
AOSB İLE ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA, MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
PROTOKOL, AOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI BEKİR SÜTCÜ VE ADANA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUSUF TÜFEKÇİ TARAFINDAN İMZALANDI