Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kuşadası Belediyesi, Kaçak Moloz Dökümüne Göz Açtırmıyor: Yaylaköy’de Suçüstü Yakalanan Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı

    Kuşadası Belediyesi, çevre kirliliğiyle mücadelede kararlı. Zabıta ekipleri, Yaylaköy Mahallesi’nde kaçak moloz döken bir kamyon sürücüsünü suçüstü yakaladı. Sürücüye ceza uygulanırken, dökülen atıkların kaldırılma masrafları da kendisinden alındı. 2025 yılında çevreyi kirletenlere toplamda 1 milyon 176 bin lira ceza kesildi.

    Kuşadası Belediyesi, çevre kirliliğiyle mücadelede kararlı. Zabıta ekipleri, Yaylaköy Mahallesi'nde

    Kuşadası’nda Kaçak Moloz Dökümüne Geçit Yok

    Kuşadası Belediyesi, çevre kirliliğine sebep olan kaçak moloz dökümünü engellemek amacıyla kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Yaylaköy Mahallesi’nde kaçak olarak moloz döken bir kamyon sürücüsünü suçüstü yakalayarak, yasal işlemlere başvurdu ve kendisine para cezası uyguladı.

    Çevre Koruma Mücadelesi

    Çevre dostu projeleriyle tanınan Kuşadası Belediyesi, ruhsatsız moloz ve hafriyat dökümü yapan gerçek kişi ve firmalarla etkin bir şekilde mücadele ediyor. Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma birimleri, gelen ihbarlara anında yanıt verirken, kent genelindeki farklı noktaları da düzenli olarak denetliyor. Ekipler, gerçekleştirdikleri son operasyonda Yaylaköy Mahallesi’nde kaçak döküm yapan bir kamyonu tespit ederek sürücüyü yakaladı. Sürücü, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4’üncü maddesi gereğince cezalandırıldı. Ayrıca, dökülen atıkların temizlenmesi için gereken masraflar sürücüden talep edildi.

    İdari Para Cezaları Artıyor

    Kuşadası Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü, 2025 yılının ilk sekiz ayında çevre kirliliğine sebep olan bireyler ve işletmelere karşı 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca toplam 137 işlem gerçekleştirdi. Uygulanan idari para cezası miktarı ise 1 milyon 176 bin 919 lira olarak belirlendi. Bu durum, Kuşadası’nın temiz ve yaşanabilir bir yer olma hedefine yönelik kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.