Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun: “Ailelerin Eğitim Masraflarını Karşılaması Milli Bir Sorun”

    Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, ailelerin eğitim masraflarını karşılamakta zorlandığını ve bunun milli bir sorun olduğunu belirtti. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Altun, devletin kırtasiye ürünlerinde KDV’yi kaldırması ve dar gelirli ailelere destek sağlaması gerektiğini ifade etti.

    Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, ailelerin eğitim masraflarını

    Saadet Partisi’nin Eğitim Borçlarına Dikkat Çekmesi

    Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, ailelerin eğitim masraflarını borçlanarak karşılamaya çalışmasının önemli bir milli eğitim sorunu olduğunu vurguladı.

    Başkan Altun, velilerin oldukça büyük bir ekonomik yük altında olduğunu ifade ederek, “İzmir’de görevi başında hain bir saldırıya uğrayarak şehit olan Emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize acil şifalar diliyoruz. Terörün yaş, cinsiyet ya da inanç tanımadığını bir kez daha gözler önüne sermiş olduk. Vatanımıza ve değerli vatan evlatlarımıza karşı yapılacak her türlü terör eylemini kınıyoruz. 2025-2026 eğitim-öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler ve veliler için sağlık, huzur ve başarılı bir dönem olmasını temenni ediyorum.” dedi.

    Yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte velilerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çeken Altun, “Veliler, kırtasiye ürünlerinde fahiş fiyatlar ile karşı karşıya kalmış durumda. Defter, kitap, kalem ve silgi gibi en temel malzemelerin fiyatları ailelerin bütçesini sarsacak seviyelere yükseldi.” şeklinde konuştu.

    Başkan Altun, eğitim masraflarının ciddi bir sorun haline geldiğine işaret ederek, “İlkokul için kırtasiye masrafları 4 bin 800 TL, ortaokul için 6 bin 400 TL, lise içinse 7 bin 900 TL’ye kadar çıkmıştır. Bu oran, 2024’e göre ortalama bir yüzde 60’lık artışı gösteriyor. Ayrıca, servis ücretleri için yüzde 30, okul kıyafetlerine de yüzde 50 zam yapılması sebebiyle velilerimizin de çocuk okutması artık büyük bir lüks haline geldi.” dedi.

    Ailelerin borçlanarak çocuk okutma yoluna gittiğini belirten Altun, “Çocuğunu okutabilmek için kredi kartına yüklenen ve farklı ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalan çok sayıda aile var. Eğitim, toplumsal bir haktır; ancak mevcut durumda gelir düzeyi düşük aileler için bu yük haline gelmiştir. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması devletin ödevidir; aksi takdirde hem aileler zor durumda kalır hem de çocukların geleceği tehlikeye girer.” ifadelerini kullandı.

    Bu bağlamda, kırtasiye ürünlerinde KDV’nin kaldırılması, fiyatlara devlet desteği sağlanması, dar gelirli ailelere ücretsiz kırtasiye ve okul kıyafeti yardımı yapılması gerektiğini söyleyen Altun, servis ücretlerinin makul seviyelerde tutulması gerektiğinin üzerinde durdu. Ayrıca, devlet okullarında öğrenciler için sağlıklı öğle yemeği uygulamasına geçilmesi ve yerel yönetimlerin eğitimde destek paketleri hazırlaması gerektiğini vurguladı.

    Altun, ayrıca öğrencilere toplu taşımada günlük 2 biniş ücretsiz olmasının önemine dikkat çekerek, okulların temizlik ihtiyaçları için belediyelerden destek talep etti.