Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka ile Kültürel Değişim
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), dijital dönüşüm ile yapay zekanın sadece birer teknolojik gelişme olmadığını, iş dünyasında önemli kültürel değişim unsurları olduğunu kabul ederek, üyelerinin bilgi birikimlerini artırmaya yönelik önemli bir adım attı. Üyelerine yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri ve küresel rekabet güçlerini artırmaları noktasında destek sağlamayı amaçlayan dernek, Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe, FA Center Birim Müdürü Önder Şenol ve Gakken Turkey İnovatif Eğitim A.Ş. COO’su Daisuke Mohara’yla iş birliği protokolü imzaladı.
Dijitalleşme Semineri Gerçekleşti
EGİAD merkezinde gerçekleşen “Japon Şirketlerinden Dijitalleşme ve Yapay Zeka Uygulamaları” konulu seminerde, konuşmacılar olarak Jun Horibe, Önder Şenol ve Daisuke Mohara yer aldı. Etkinlikte dijital dönüşüm, yapay zeka uygulamaları ve global trendlerle uyumlu liderlik yaklaşımları gibi önemli konular ele alındı.
Dijitalleşmeye Uyumun Önemi
EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, dijitalleşmenin iş dünyası için kritik bir unsur olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Şirketler için dijital dönüşüm ve yapay zeka, yalnızca verimliliği değil, aynı zamanda rekabet gücünü ve sürdürülebilirliği de etkileyen temel faktörlerdir. Araştırmalar, dijital dönüşüme yatırım yapan firmaların kârlılık oranlarının ortalama %26 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Yine yapay zeka uygulamalarını süreçlerine entegre eden şirketlerin karar alma hızlarında %40 oranında bir artış gözlemleniyor. Bu durum, dijitalleşmeye ayak uyduramayan şirketlerin gelecekte pazar payı kaybedeceğini açıkça ortaya koymaktadır.”
İzmir İş Dünyası İçin Fırsatlar
Özhelvacı, Türkiye genelinde dijital ekonomik büyümenin son 5 yılda %80’in üzerinde olduğunu belirtti ve İzmir’in potansiyelini vurguladı. “İzmir, üretim ve girişimcilik alanında büyük bir güç barındırıyor. Fakat, iş dünyamızın dijitalleşme hususunda daha proaktif adımlar atması gerektiği aşikardır.” dedi.
Türkiye ve Japonya Arasında Güçlü Bağlar
Özhelvacı, Japon firmalarının uzun vadeli vizyon ve inovasyon yeteneklerinin Türk iş dünyasına örnek teşkil ettiğini dile getirdi. “Japon şirketleri, dijital dönüşüm konusunda öncü durumdadır. Türk şirketleri için ilham verici bir model sunuyorlar. Bu bağlamda, Türkiye-Japonya stratejik ortaklıkları için büyük fırsatlar mevcut.”
EGİAD ve Gakken İş Birliği
Seminer esnasında, EGİAD ile Gakken arasında imzalanan iş birliği protokolü ile eğitim ve dijital çözümler üzerinde ortak projeler geliştirilmesi hedefleniyor. EGİAD Başkanı Kaan Özhelvacı, “Gakken ile yapılan bu protokol, genç iş insanlarının gelişimi ve dijital eğitim odaklı projeleri kapsıyor. Böylece üyelerimizin hem teknolojik hem de yönetsel yeterliliklerini artırmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Protokol Kapsamında Gerçekleştirilecek Çalışmalar
İmzalanan protokol kapsamında şu alanlarda çalışmalar yürütülecek:
– Türk ve Japon şirketleri arasında dijital dönüşüm ve yapay zeka konularında iş birliği,
– Japonya’nın afetlere hazırlık konusundaki tecrübelerinin Türkiye’deki işletmelere aktarılması,
– Japonya’daki iş ve yatırım fırsatlarının tanıtılması,
– Çalışanlara yönelik eğitim programları geliştirilmesi,
– Gençlerin mesleki eğitim ve istihdamına yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretmek,
– Üyelerin çocukları için bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi.
EGİAD, üyelerinin geleceğin iş dünyasında öncü liderler olarak yetişmeleri için yalnızca günün gereksinimlerini karşılamakla kalmayıp, dijitalleşme ve yapay zeka ile yenilikçi iş modellerine yönelmekte de kararlıdır.
“JAPON ŞİRKETLERİNDEN DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI” BAŞLIKLI SEMİNER EGİAD MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
YENİPAZAR BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE AÇILAN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ, YAZ DÖNEMİ BOYUNCA KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ KURSLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.
YENİPAZAR BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE AÇILAN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ, YAZ DÖNEMİ BOYUNCA KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ KURSLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.
YENİPAZAR BELEDİYESİ TARAFINDAN HİZMETE AÇILAN SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ, YAZ DÖNEMİ BOYUNCA KADIN VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ KURSLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.
ÖZKAYA AİLESİ BEBEKLERİNE KAVUŞTU
ÖZKAYA AİLESİ BEBEKLERİNE KAVUŞTU
MAHSUM ÖZKAYA AÇIKLAMA YAPTI
ŞİKAYET DİLEKÇESİ
ÖZKAYA AİLESİ BEBEKLERİNE KAVUŞTU
ÖZKAYA AİLESİ BEBEKLERİNE KAVUŞTU
BARTIN’DA 2 ALKOLLÜ ŞAHIS CADDEYİ KARIŞTIRDI. AYAKTA DURMAKTA ZORLANAN ŞAHIS, ADETA SÜRÜNEREK GİTMEK İSTEDİĞİ AMBULANSA GÜÇLÜKLE BİNDİRİLDİ.
BARTIN’DA 2 ALKOLLÜ ŞAHIS CADDEYİ KARIŞTIRDI. AYAKTA DURMAKTA ZORLANAN ŞAHIS, ADETA SÜRÜNEREK GİTMEK İSTEDİĞİ AMBULANSA GÜÇLÜKLE BİNDİRİLDİ.