Çankırı’da Doğalgaz Patlaması Paniğe Neden Oldu
Çankırı’da Kargaz doğalgaz dağıtım şirketinin gerçekleştirdiği bir çalışma sırasında meydana gelen doğalgaz patlaması, çevre sakinlerinde korku yarattı.
Olay, Cumhuriyet Mahallesi İplik Pazarı Sokak’ta gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Ahlatcı Holding’in bünyesindeki Kargaz firması sokakta yeni doğalgaz hattı çalışmaları yapıyordu. Bu esnada bir iş makinesi, doğalgaz borusuna zarar vererek, borunun delinmesine neden oldu. Delinen borudan sızan gazın patlaması sonucunda büyük bir ses meydana geldi. Şans eseri, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, çevrede yaşayan vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Ekipler, sızıntının kontrol altına alınması için hızla müdahale etmeye başladı.
Vatandaşlar Olay Anını Anlattı
Patlama sesine tanıklık eden esnaf Haşim Kış, “Burada esnaflık yapıyorum. Doğal gaz hattı çalışmaları devam ediyordu. Dükkanımdayken birden güçlü bir patlama sesi duydum. Bu ses bizi paniğe sürükledi, hemen dışarı fırladık. Gerçekten de basınç açısından etkileyici bir patlamaydı. Şans eseri yaralanan olmadı, fakat ekipler bizden dükkandan çıkmamızı ve gaz tüpünü kapatmamızı istedi. Şu anda profesyonel ekipler olaya müdahalelerini sürdürüyor” dedi.
Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve normalleşme sürecinin başlaması için çalışmalar devam ediyor.
OLAYDA YARALANAN OLMAZKEN ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI. EKİPLER SIZINTININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.
ÇANKIRI’DA DOĞAL GAZ HATTI ÇALIŞMALARI SIRASINDA DOĞALGAZ BORUSU PATLADI.
ÇANKIRI’DA DOĞAL GAZ HATTI ÇALIŞMALARI SIRASINDA DOĞALGAZ BORUSU PATLADI.