Ordu’da 2026’nın İlk Karı Şehir Merkezini ve Boztepe’yi Beyaza Bürüdü

Editör
2 Dakika Okuma
Ordu’da 2026’nın İlk Karı Şehir Merkezini ve Boztepe’yi Beyaza Bürüdü

Ordu’da 2026 yılının ilk kar yağışı, şehir yüksek kesimlerini beyaza bürüdü

Ordu’da 2026 yılının ilk kar yağışı, şehrin yüksek kesimlerini, yaylalarını ve şehir merkezinin ‘seyir terası’ olarak adlandırılan Boztepe’yi beyaz örtü ile kapladı.

İlin yüksek kesimleri ve yaylalarında dün gece başlayan kar yağışı etkili olurken, şehir merkezinin turistik bölgelerinden biri olan 530 metre rakımda bulunan Boztepe’de öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezinde yağmur yağarken, kar manzarasını görmek ve eğlenmek amacıyla Boztepe’ye çıkan vatandaşlar güzel vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar kar yağışı altında yürüyüş yaparken, bazıları ise çocuklarıyla birlikte karda kaymanın tadını çıkardı.

Ekipler yolun kapanmaması için karla mücadele çalışması yürüttü

Şiddetli kar yağışının ardından Boztepe’ye çıkmak isteyen pek çok araç sürücüsü yollarda yoğunluk oluşturdu. Kış lastiği olmayan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı. Bu esnada Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının sürdüğü yollarda iş makineleri ile karla mücadele çalışması gerçekleştirdi.

“İnşallah bu yağışlar devam eder”

Kar yağışının ardından Boztepe’ye çıkan Tolga Tecir, “Manzara çok güzel, insanlar ve çocuklar eğleniyor, güzel oldu. Bu kar yağışına çok ihtiyaç vardı. İnşallah böyle yağmaya devam eder, kuraklık da azalır” dedi. Ailesiyle Boztepe’ye çıkan Gülçin Eğrek ise, “Çok güzel bir ortam var ve çok kalabalık. Yeni yılın ilk kar yağışında buraya çıktım, soğuk ama güzel” şeklinde konuştu. Çorum ilinden gelen üniversite öğrencisi Emir Bozdağ ise, “Merkezde yağmur vardı ama burası çok farklı. Bugün burada biraz gezmeyi ve kartopu oynamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kar lastiği ve zincir bulunmayan araçların tepeye çıkışına izin verilmedi

Yolda kalan ve maddi hasarlı kazalara karışan araçlar oto kurtarıcılar yardımıyla taşındı. Kar yağışını görmek isteyen bazı vatandaşlar ise yaya olarak tepeye çıktı. Polis ekipleri, Boztepe’ye ulaşımı sağlayan Nizamettin Mahallesi’nde kış lastiği denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, kış lastiği ya da zinciri bulunmayan araçların Boztepe’ye çıkışını engelledi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş