Cumhurbaşkanı Erdoğan, 455 Bininci Afet Konutunu Teslim Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen 455 bininci afet konutu teslim töreninde önemli mesajlar verdi. Törende, “Devlet ile milleti karşı karşıya getirmeye çalışan kimse yok, burada biz varız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya’daki etkinlikte, afet konutlarının kura çekimi ve tamamlanan projelerin toplu açılışını yaparak, kalabalığa hitap etti. Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki toplam 95 bin konut ve 9 bin 501 iş yerinin hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte, yaklaşık 3 yıl içerisinde 455 bin deprem konutunun tamamlandığını belirtti.
Eleştirmenlerin Sessizliği Dikkat Çekti
Törende konuşurken, kendisine yönelik eleştirileri gündeme getiren Erdoğan, geçmişte buralarda görünenlerin artık ortalıkta olmadığını vurguladı. “Altı Şubat’ta felaketin ardından burada ahkam kesenler şimdi nerede? Enkazların önünde fotoğraf çekenler, seçimlerde bedava ev vaadi verenler niçin suskun?” şeklinde konuşarak, sosyal medyada gündem yapan eleştirmenler hakkında tepki gösterdi. Erdoğan, “O dönem biz canımızı ortaya koyarken, hayatın zorluklarını istismar edenler yok şimdi” dedi.
Büyük Bir Başarıya İmza Attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 455 bininci konut teslimini büyük bir gurur kaynağı olarak tanımlayarak, “Dünyada pek çok ülkenin üstesinden gelemeyeceği bir başarıyı gerçekleştiriyoruz. Bu evlerde yeni bir hayatın başlamasını diliyorum” dedi.
Erdoğan, Müslümanlar arasındaki fitneye dikkat çekerek, “Birbirimizi düşürmek isteyenler büyük bir mesai içerisinde. Gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı var” açıklamasında bulundu. Konuşmasının sonunda, Türkiye’nin terörsüz bir gelecek inşa etme hedefine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konuşmanın ardından, anahtar teslim töreni gerçekleştirilerek, hak sahiplerine yeni konutlarının anahtarları teslim edildi.