Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü’nden Evlilik Kredisi Açıklaması
Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, bu yıl içerisinde Kastamonu’da gerçekleşen evlilik kredileri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Müdür Köksalan, 222 bireye toplamda 33 milyon 300 bin TL’lik evlilik kredisi dağıtıldığını açıkladı.
Ailede Üç Değer: Saygı, Sabır, Sevgi Konferansı
Kastamonu’da “Aile Yılı” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Ailede Üç Değer: Saygı, Sabır, Sevgi” başlıklı konferansa Yazar Erol Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleştirildi ve Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile çok sayıda davetli ve öğrenci de katıldı.
Köksalan’dan Destek Projeleri ve Eğitimler
Açılışta konuşan Harun Köksalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını Aile Yılı olarak belirlemesi çerçevesinde ailelerin güçlendirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Köksalan, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi doğrultusunda bu yıl 222 kişiye toplam 33 milyon 300 bin Türk Lirası tutarında kredi verilmiştir” dedi. Ayrıca, çeşitli sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla toplamda 3 bin 600 kişiye aile eğitimi verildiğini, 2 bin 189 kişinin Merkezinde, bin 411 kişinin ise ilçelerde eğitim aldığını vurguladı. Evlilik öncesi eğitim programları kapsamında ise 3 bin 186 kişiye ulaşıldığı bilgisini verdi. Doğum yardımları kapsamında 1,325 hak sahibine 5 milyon 725 bin 354 TL ödendiğini de sözlerine ekledi.
Erol Erdoğan’ın Toplum Mesajı
Konferansta söz alan Yazar Erol Erdoğan, modern çağda sorunların sıkça konuşulmasına rağmen çözümlere ulaşmada zorluk çekildiğini ifade etti. “İyilik ve destek ortamında insanlar olumsuzluklara daha az maruz kalır” diyen Erdoğan, enerji ve zamanın olumlu şeylerin yaygınlaştırılmasına harcanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, geçmişte bağımlılıkla ilgili eğitimlerin merak uyandırarak olumsuz sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.
Bu önemli konferans, ailenin değerleri ve toplumun daha sağlıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi konularında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendi.
