Yağmur Pehlivanlı’nın Anısı Kütüphanede Yaşatılacak
Kastamonu’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden lise öğrencisi Yağmur Pehlivanlı, doğum gününde açılan bir kütüphane ile anılacak.
20 Ağustos’ta Kastamonu il merkezinin Saraçlar Mahallesi’ndeki Ankara Caddesi’nde, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu 16 yaşındaki Yağmur Pehlivanlı yaşamını yitirmişti. Ailesi ve dostları tarafından derin bir üzüntü ile karşılanan bu kaybın ardından, eğitim gördüğü Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde onun adını taşıyan bir kütüphane kuruldu. Yağmur’un doğum gününde yapılan açılışta, okul idaresi, öğretmenler ve arkadaşları tarafından toplanan 1.700’den fazla kitap kullanıldı.
Öğrencilerin ve Ailenin Duyguları Paylaşıldı
Açılışta söz alan Abdurrahmanpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, okulun sadece derslerden ibaret olmadığını belirtti. “Burada yaşanan üzüntü, bizlere okulun aslında büyük bir aile anlamına geldiğini gösterdi. Yağmur, aramıza katıldığı günden beri sevgi dolu bir öğrenci olarak kalacak,” ifadelerini kullandı.
Yağmur’un babası Alp Pehlivanlı, kızının adını yaşatmanın kendilerine gurur verdiğini dile getirerek, “O hep merhamet doluydu. Özellikle hayvanlara olan sevgisi ile tanınıyordu,” dedi.
Arkadaşlarından Duygusal Anılar
Yağmur’un en yakın arkadaşlarından Elifsu Dincar ise, “Onunla geçirdiğim günler bana çok özel geliyor. Onunla olan bağım asla kopmadı,” şeklinde duygularını dile getirdi.
Törende birçok katılımcının gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken; ardından Yağmur Pehlivanlı’nın mezarı Daday ilçesindeki Sarıçam köyünde ziyaret edildi. Bu anlamlı gün, onun hafızalarda yaşamaya devam edeceğinin bir göstergesi oldu.










