İki Ton Sağlıksız Gıda İmha Edildi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yürütülen gıda denetimleri sırasında, son kullanma tarihleri geçmiş 2 ton cips, şekerleme ve çikolata ele geçirildi.
Denetimlerin Önemi
Reyhanlı Belediyesi ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu denetimler, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimlerini desteklemek amacıyla düzenli olarak devam ediyor. Yakın zamanda yapılan rutin denetimlerde, ilçe merkezinde belirlenen toplamda 2 ton ağırlığında sağlıksız gıda ürünleri tespit edildi. Ekipler, son kullanma tarihlerinin dolduğu belirlenen bu ürünleri kamyonlara yükleyerek, uygun şekilde imha işlemi gerçekleştirdi.
Güvenli Gıda İçin Süreklilik
Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürü Doğan Batıray, sağlığını tehdit eden bu tür ürünlerin satışına asla izin vermeyeceklerinin altını çizerek, Başkan Ahmet Salman Yumuşak’ın talimatları doğrultusunda güvenli gıda ortamının sağlanmasına yönelik denetimlerin devam edeceğini vurguladı. Bu tür denetimlerle, vatandaşların sağlığını korumayı hedeflediklerini belirtti.

