Kırklareli’den Bir Vefa: Kıbrıs Gazisi Ekrem Karaca’nın Cenaze Töreni
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, 73 yaşında hayata veda eden Kıbrıs Gazisi Ekrem Karaca, hazırlanan bir törenle ebedi yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze Namazı İkindi Vakti Kılındı
Babaeski’nin değerli sakinlerinden biri olan Ekrem Karaca için, Cedit Ali Paşa Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze namazı icra edildi. Camide toplanan kalabalık, Karaca’nın hayatına ve hizmetlerine saygı duruşunda bulundu.
Askeri Törenle Son Veda
Cenaze namazının ardından Ekrem Karaca’nın naaşı, askeri bir törenle dualar eşliğinde toprağa verildi. Törene katılanlar arasında, Karaca’nın yakınlarının yanı sıra Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ile yerel askeri yetkililer de yer aldı.
Böylesine önemli bir isim için gerçekleştirilen bu vefa gösterisi, vatandaşlar tarafından da büyük bir saygıyla karşılandı. Ekrem Karaca, verdiği mücadelelerle yalnızca kendi bölgesinde değil, tüm Türkiye’de hatırlanacak bir gazidir.

