Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yüksekova’da Yerli Malı Haftası Kapsamında Camide Yöresel Keledoş İkramı Yapıldı

    Yüksekova Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yerli Malı Haftası kapsamında Mustafa Zeydan Camisi’nde cemaate yöresel keledoş ikram etti. Okul Müdürü Kenan Canan, etkinlikle geleneksel yemek kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Misafir Adil Çobankaya, Yüksekova’daki sıcak karşılamadan memnun kaldığını ifade etti.

    Yüksekova Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yerli Malı

    Yerli Malı Haftası’nda Keledoş İkramı

    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yerli Malı Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Cuma namazının ardından, Mustafa Zeydan Camisi’nde cemaate yöresel yemeklerden olan keledoş ikram edildi.

    Geleneksel Lezzetler Tanıtıldı

    Yüksekova Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Canan’ın koordinesinde düzenlenen bu etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi topladı. Yerli Malı Haftası çerçevesinde, bölgenin zengin kültürel mirasını tanıtmak ve geleneksel lezzetleri gelecek nesillere aktarabilmek amacı taşıyan okul yönetimi, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Kenan Canan, “Yerli Malı Haftası’nın başlangıcında, camide hutbemizi okuyan öğrencilerimizle birlikte, ardından da yöresel lezzetimiz keledoşu cemaatimize sunduk. Cadedemiz için asıl amacımız, gençlerimize bu gelenekleri aile içinde de yaşatmaları için ilham vermektir. Destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.

    Misafirlerden Pozitif Geri Dönüşler

    Cuma namazı akabinde camide yer alan vatandaşlardan Adil Çobankaya, Yüksekova’ya Ankara’dan misafir olarak geldiğini belirtti. Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Cuma namazını burada kılmak benim için bir güzellik oldu. Halkın sıcaklığını ve saygısını gördüm, çok mutlu oldum. Ispartalı olduğumu belirtmek isterim. Simdilik dağıtılan keledoş yemeğini tattım ve gerçekten beğendim. Bu lezzeti evime de götürmek için yeniden aldım. Cumanız mübarek olsun.” şeklinde konuştu.

    Yüksekova’da gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası etkinlikleri, yöresel tatlarla zenginleşirken, katılımcılar da bu kültürel faaliyetlere yoğun ilgi gösterdi.