Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Tarımsal Destek ve Maraton Duyurusu Yapıldı

    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2025 yılı Aralık ayı toplantısında tarımsal destek dağıtımları ve Silifke’deki toplu açılışlar gibi önemli konuları ele aldı. Meclis Başkan Vekili Ali Uyan, tarımsal destek törenlerinin 13 Aralık’ta gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca, 14 Aralık’ta düzenlenecek 7. Uluslararası Mersin Maratonu’na 2.156 sporcunun katılacağını belirtti.

    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2025 yılı Aralık ayı toplantısında tarımsal

    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Tarımsal Destek ve Etkinlik Duyuruları

    Mersin’de gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. birleşiminde, tarımsal destek dağıtımları ve çeşitli toplu açılışlar hakkında önemli kararlar alındı. Toplantıda toplamda 20 maddenin ele alındığı belirtildi.

    Meclis Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında düzenlenen oturum, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Burada, 18 madde komisyonlara, 2 madde ise ilgili birimlerden gelmek suretiyle toplamda 20 madde görüşüldü.

    Tarımsal Destek Dağıtımları Devam Ediyor

    Toplantı içerisinde Uyan, 13 Aralık Cumartesi günü Gülnar ve Silifke ilçelerinde yapılacak olan tarımsal destek dağıtımının yanı sıra toplu açılışların detaylarını paylaştı. Uyan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, tarımsal üreticilerimize destek sağlamak amacıyla herhangi bir kesinti olmadan dağıtımlara devam ediyoruz. Gülnar’daki etkinlikte, Silifke, Erdemli, Gülnar, Mut ve Aydıncık bölgelerinde yaşayan üreticilere yönelik ‘Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni’ ve yalnızca Gülnar’daki üreticiler için ‘Mobil Güneş Paneli Dağıtım Töreni’ gerçekleştireceğiz. Tören etkinliğimiz, yarın saat 11.00’de Gülnar Eski Otogar’da olacak, tüm halkımız davetlidir.”

    Ayrıca, Silifke’deki toplu açılışlara dair bilgilendirme yapan Uyan, “Silifke’de 3 önemli projenin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Sosyal Yaşam Merkezi Silifke Yerleşkesi, Aşhane ve Uzuncaburç Arkeoköy gibi projelerimizin açılış töreni yarın saat 14.30’da Silifke eski hal alanında yapılacaktır. Bu projelerin ilçemize ve Mersin’e hayırlı olmasını umuyorum” dedi.

    7. Uluslararası Mersin Maratonu’na Yoğun İlgi

    Uyan, ayrıca 14 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘7. Uluslararası Mersin Maratonu’ ile ilgili de bilgi verdi. Maratona 33 farklı ülkeden ve 55 ilden toplam 2 bin 156 sporcu katılacak. Halk koşusu kayıtlarının pazar gününe kadar devam edeceğini belirten Uyan, “10K yarışı saat 09.00’da, 42K yarışı saat 10.00’da başlayacak. Halk Koşusu ise saat 10.15’te start alacak. Türkiye’nin en iyi maratonu olma unvanına sahip bu organizasyona tüm halkı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

    Sonuç olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2025 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi, ele alınan maddelerin oylanmasının ardından tamamlandı.