**Diyarbakır’daki Cinayet Zanlısı Antalya’da Yakalandı**
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 yıl önce Diyarbakır’da meydana gelen bir cinayetle ilgili olarak 34 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan M.T. isimli kişi hakkında önemli bir gelişmeyi duyurdu.
**JASAT Ekibi Operasyona İmza Attı**
Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, aranan zanlı Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan bir operasyon sonucunda ele geçirildi. Gerçekleştirilen detaylı araştırmalar sonrası, M.T.’nin arazi anlaşmazlığı nedeniyle A.Y.A. isimli bir vatandaşı kasten öldürdüğü ve ardından akrabasının kimliğini kullanarak saklanmak için sera bahçesinde çalışmaya başladığı tespit edildi.
**Hapis Cezası Olan Şahısların Takibi Sürüyor**
Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, hapis cezası bulunan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. “Bu yılın ilk 11 ayında toplamda 188 bin kişi, son 2.5 yıl içerisinde ise 436 bin kişi yakalanıp adalete teslim edildi. Milletimizin huzurunu sağlamak amacıyla suçluların peşini bırakmıyor, gece gündüz demeden iz sürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu gelişmeler, Türkiye genelindeki asayiş çalışmalarının titizlikle sürdüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
