Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kahramanmaraş’ta Yaşlılar İçin Ücretsiz Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sunan Aktif Yaşam Merkezi Açıldı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi’nde açtığı Aktif Yaşam Merkezi ile 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmetleri ve çeşitli kurslar sunuyor. Merkez, fizyoterapi desteği ve sosyalleşme imkânlarıyla dikkat çekiyor. Ahmet Şaşmaz gibi vatandaşlar, çalışmalardan memnun kalırken, Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkürlerini iletti.

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi'nde açtığı Aktif Yaşam Merkezi

    Aktif Yaşam Merkezi: 65 Yaş Üstüne Ücretsiz Destek

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi’nde açtığı Aktif Yaşam Merkezi ile 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmetleri sunarak dikkat çekiyor. Bu merkez, yaşlı bireylerin hem sağlık hem de sosyal bakım ihtiyaçlarını karşılarken, çeşitli kurslarla el becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlıyor.

    Sosyal Belediyecilik ve Aktif Yaşam Merkezi

    Belediye Başkanı Fırat Görgel’in liderliğinde gerçekleştirilen sosyal belediyecilik çalışmalarıyla şehrin her kesimine ulaşılmaya devam ediliyor. Bütüncül hizmet anlayışı içerisinde, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi’ndeki Aktif Yaşam Merkezi, yaşlılara sunduğu sağlık hizmetleri ve sosyal etkinliklerle önemli bir rol üstleniyor. Merkezde sunulan fizyoterapi, ergoterapi gibi hizmetlerin yanı sıra, demans ve Alzheimer’ı önlemeye yönelik rehabilitasyon uygulamaları da dikkat çekiyor.

    Daha aktif bir yaşam sürmelerine destek olan bu merkezde, yaşlı bireyler dekoratif el sanatları ve örgü kurslarıyla el becerilerini geliştirirken, sosyal etkileşim fırsatları da buluyor. Şu anda 130’dan fazla kişi bu hizmetlerden faydalandığı bildirildi.

    Yaşlıların Takdirini Toplayan Hizmetler

    Merkezde kurslara katılan ve fizyoterapi desteği alan Ahmet Şaşmaz, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeler gerçekten etkileyici. Burada geçirdiğimiz zaman çok keyifli, her gün koşa koşa geliyorum” diyerek memnuniyetini belirtti.

    Fizyoterapi hizmetleri alan Fazilet Keçeyatar ise, “Burada sanki bir ev ortamı var, çalışanların ilgisi mükemmel. Boyun ve ayak tedavim için buradayım, çok memnunum” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Meral Baydemir, “Ortama hayran kaldım, gerçekten güzel bir hizmet sunuluyor” şeklinde duygularını paylaştı.

    Hizmetlerin yararlarını vurgulayan Ömer Baydemir, “Bu merkez bizim için çok faydalı oldu, sundukları hizmetleri takdir etmek mümkün değil. Fizyoloji konusunda buradan destek alıyorum” dedi.

    Merkezden yararlanan birçok kişi, Belediye Başkanı Fırat Görgel’e düzenlenen hizmetler için içtenlikle teşekkür ettiğini aktardı.