Siirt’te Zabıta Denetimleri Sürüyor
Siirt’te zabıta ekipleri, 1-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplam 270 iş yerini inceledi. Bu süre zarfında 150 iş yerine uyarılarda bulunulurken, yasaları ihlal eden 10 işletmeye 14 bin 60 lira idari ceza kesildi.
Kamu Alanlarının Korunması İçin Denetimler Aralıksız Devam Ediyor
Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentin estetiğini korumak, yaya güvenliğini sağlamak ve kamu alanlarından vatandaşların sorunsuz faydalanabilmesi için denetimlerini sürdürmekte kararlı. Denetimlerin yanı sıra, vatandaşlardan gelen 90 ayrı şikayet de titizlikle değerlendirildi ve gerekli müdahaleler yapıldı.
İşletmelerin okul çevrelerinde, seyyar satıcılarda, kaldırım işgallerinde ve hijyen kurallarına uymayan satış faaliyetlerinde uyarıldığı, mevzuata aykırı durumlar için ilgili yaptırımların devreye sokulduğu belirtildi.
Halk Sağlığı ve Kamu Düzeni İçin Kararlılık Vurgusu
Belediye ekiplerinin, Siirt’in güzelliklerini, kamu düzenini ve halk sağlığını korumak amacıyla düzenledikleri bu denetimlerin devam edeceği de açıklandı. Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bu tür uygulamaları sürdürerek şehirdeki yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

