Seiyun Şehri GGK Tarafından Ele Geçirildi
Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyon kanalı, Yemen’de Güney Geçiş Konseyi (GGK) milislerinin Hadramut’un Seiyun şehrinde uluslararası alanda tanınan Yemen hükümetine bağlı güçlerle yaşanan çatışmalar sonucunda şehri kontrol altına aldığını öne sürdü.
Hadramut’ta Geniş Çaplı Saldırı
Yemen’deki GGK’ya bağlı birlikler, ülkenin güney kısmında Yemen ordusuna karşı büyük bir saldırı başlattı. Saatler süren sızma faaliyetlerinden sonra, bu sabah GGK milisleri, Yemen’in Seiyun şehrinde Yemen hükümetine bağlı 1. Ordu Bölge Komutanlığı’yla silahlı çatışmaya girdi. Yerel kaynaklar, GGK güçlerinin ordu karargahı yakınlarında kontrol noktaları oluşturarak bu bölgeyi ele geçirmeye çalıştıklarını bildirdi. Çatışmalar esnasında Yemen ordusunun GGK’nın mevzilerini havan toplarıyla hedef aldığı ve her iki tarafta can kaybı yaşandığı ifade edildi. Seiyun’daki yolların kapanması sebebiyle yaralıların hastanelere gitmekte zorlandığı da vurgulandı.
Stratejik Noktaların Kontrolü
Al Mayadeen, çatışmaların ardından Yemen ordusunun geri çekilmesiyle GGK’ya bağlı milislerin Seiyun’un iç kısımlarına ilerleyerek şehrin kontrolünü sağladığını duyurdu. GGK güçleri, Yemen Devlet Başkanlığı’na ait bir sarayı da ele geçirirken, Seiyun Uluslararası Havalimanı’nı zırhlı araçlarla kontrol altına aldıkları bildirildi. GGK’nın, Hadramut’un petrol zenginliği bulunan çöl ve vadi bölgelerini de almak amacıyla Al-Katn bölgesine doğru hareket ettiği iddia edildi. Çatışmalarla ilgili can kaybı hakkında henüz resmi bir bilgi verilmezken, sosyal medyada GGK’nın Seiyun’daki eylemlerine dair görüntüler paylaşıldı.
Yemen’in Hadramut bölgesindeki Seiyun şehri, ülkenin ikinci en büyük kenti olarak biliniyor. Uzmanlar, Yemen’deki çeşitli gruplar arasındaki çatışmaların ekonomik kaynaklara sahip olma mücadelesine dönüştüğünü ve Hadramut’taki bu gelişmelerin bölgesel ve küresel güçlerin rekabetiyle daha da karmaşık hale geldiğini dile getiriyor.


