Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TÜRGEV Ev Sahipliğinde Düzenlenen “Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü” Projesi, Türk ve Filistinli Gençleri Bir Araya Getiriyor

    Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından düzenlenen “Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü” projesi, Türk ve Filistinli gençlerin kültürel miras ve insan hakları üzerine etkinlikler gerçekleştirmesi amacıyla İstanbul’da sürüyor. Av. Hatice Akıncı Yılmaz, Filistin davasının insani bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Eğitimlerin ardından Kudüs’te “Barış ve Kardeşlik Zeytinliği” kurulması hedefleniyor.

    Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından düzenlenen "Pusula:

    Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü Projesi İle Kültürel Etkileşim Sağlanıyor

    Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından gerçekleştirilen “Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü” projesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı destekleriyle İstanbul’da devam ediyor. Bu proje, Filistinli ve Türk gençlerin bir araya gelerek kültürel miras, insan hakları ve barış konularında ortak faaliyetlerde bulunmalarını hedefliyor.

    İstanbul’daki Etkinlikler ve Gençlerin Bir Araya Gelmesi

    Kudüs’teki Al-Quds Üniversitesi’nin iş birliği ile yürütülen bu proje çerçevesinde, İstanbul’da düzenlenen etkinlik TÜRGEV’in Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilmiştir. Proje, gençlerin kültürel miras, uluslararası hukuk, şehir bilinci ve insan hakları temaları etrafında bir araya gelmesini sağlıyor. 13 Filistinli ve 15 Türk öğrencinin katıldığı bu program, kültürel etkileşim ve çeşitli seminerler ile katılımcıların bilgi ve deneyim paylaşımına olanak tanıyor. Bu buluşma, akademik kazanımların yanı sıra kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli bir fırsat sunuyor.

    TÜRGEV’in Vizyonu: İnsanlık ve Adalet

    TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hatice Akıncı Yılmaz, etkinlikte yaptığı açıklamada Türkiye’nin Filistin davasına olan desteklerini bir insanlık sorumluluğu olarak ifade etti. Yılmaz, “Filistin bir coğrafya olmaktan öte, insanlığın ortak vicdanıdır. Mescid-i Aksa, hepimizin yön gösterici pusulasıdır; Kudüs’ün özgürlüğü, kalplerimizi özgür kılar.” diyerek bu mücadelenin tüm insanlık için bir onur meselesi olduğu vurgusunu yaptı.

    Kültürel Mirasın Yaşatılması ve Gelecek Projeler

    Kapsamlı bir eğitim süreci içeren projede, 18-30 yaş arası katılımcılar İstanbul ve Kudüs’te birer haftalık kültürel ve eğitim programlarına katılmaktadır. Uzman akademisyenler tarafından verilen seminerler, tarihi ve kültürel yerler yapılacak ziyaretlerle zenginleştirilmektedir. Filistinli katılımcılar İstanbul’da çeşitli etkinliklerde yer alarak şehri tanıma fırsatını yakalayacak. Önümüzdeki Eylül ayında Türk öğrenciler Kudüs’e giderek oradaki kültürü deneyimleyecekler.

    Proje tamamlandığında, Kudüs’te “Barış ve Kardeşlik Zeytinliği” kurulması hedefleniyor. Eğer şartlar uygun değilse, bu proje Türkiye’de hayata geçirilmeyi planlanıyor. Erasmus+ kapsamında finanse edilen bu önemli girişim, gençler arasında kalıcı bir barış ve kültürel miras bilinci oluşturmayı amaçlıyor.