Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Osmangazi Belediyesi ve AIESEC İş Birliği ile Gençler Kültürel Paylaşımlarda Bulundu

    Osmangazi Belediyesi ve AIESEC iş birliğiyle düzenlenen projede Azerbaycan, Tunus, Romanya ve Ukrayna’dan gençler Bursa’da bir araya geldi. Gençler, kentin kültürel zenginliklerini tanıtırken, kendi geleneklerini de paylaştı. Etkinlik, gençlerin liderlik becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

    Osmangazi Belediyesi ve AIESEC iş birliğiyle düzenlenen projede Azerbaycan, Tunus,

    Bursa’da Gençlik Kültür Panayırı Coşkusu Yaşandı

    Osmangazi Belediyesi ve AIESEC iş birliğiyle gerçekleştirilen projeler, uluslararası gençlerin Bursa’da bir araya gelmesine olanak tanıdı. Azerbaycan, Tunus, Romanya ve Ukrayna gibi birçok farklı ülkeden gelen gençler, hem Bursa’nın güzelliklerini keşfetti hem de kendi kültürel miraslarını Bursalılarla paylaştı.

    Projelerle Kültürel Etkileşim Sağlandı

    Osmangazi Belediyesi, dünya genelindeki en büyük gençlik örgütlerinden biri olan AIESEC ile yürüttüğü “On The Map” ve “Happy Bus” projeleri çerçevesinde farklı kültürlerden gelen gençleri ağırladı. Genç katılımcılar, Bursa’nın tarihi yerlerine yönelik bilgi almanın yanı sıra, İngilizce derslerine de katıldılar.

    Altı hafta süren programın kapanışı, Gençlik ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen “AIESEC Kültür Panayırı” ile kutlandı. Azerbaycan, Romanya, Tunus ve Ukrayna’dan gelen katılımcılar, burada kendi ülkelerine ait yiyecek ve müzikleri paylaşarak ziyaretçilerin ilgisini çekti. Bu etkinlik, kültürler arası etkileşime katkıda bulunarak gençlerin liderlik becerilerini geliştirmelerine ve dünya vatandaşı olmalarına yardımcı oldu.

    Bursa’nın Güzellikleri Keşfedildi

    Program boyunca gençler, Bursa’nın simgeleri arasında yer alan Ulu Cami, Tophane, Emir Sultan Türbesi, Cumalıkızık, Mudanya ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi gibi önemli noktaları gezme fırsatı buldular. Katılımcılar, gezileri sırasında çektiği videoları sosyal medya hesaplarından paylaşarak Bursa’nın tanıtımına katkı sağladı.

    Katılımcıların Duyguları

    Romanya’dan gelen Teodara Nita, “Bursa’ya hayran kaldım ve burada 3 ay daha kalacağım. Farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın yanı sıra, Ulu Cami ve Emir Sultan gibi tarihi yerleri gezme fırsatım oldu. Biz de kendi kültürümüzden tatlı ve yemekleri tanıttık” şeklinde görüşlerini belirtti. Azerbaycanlı Medina Hüseyinova ise, “Cumalıkızık’tan Mudanya’ya, Tophane’den tarihi çarşılara kadar birçok yeri gördük ve Bursa’ya hayran kaldık” dedi. Tunus’tan gelen Mayssem Sidhom, burada çok güzel anılar biriktirdiklerini ifade ederek, “Tekrar böyle bir fırsatım olursa aynısını yaparım. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

    AIESEC’den Açıklama

    AIESEC Gönüllülük Projeleri Koordinatörü Muharrem Yılmaz, “On The Map projesi tarihi ve kültürel araştırmalara yönelirken, Happy Bus projesi özellikle mahallelerdeki öğrencilere İngilizce eğitimi sunmayı hedefliyordu. İkisi de Osmangazi halkına önemli katkılar sağladı” dedi. Kültür Panayırı sırasında gençler, kendi geleneksel kıyafetlerini giyerek yerel oyunlar eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.