Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düzce’de Asayiş Olaylarında 2025 Yılı İçinde Yüzde 10’luk Düşüş Gerçekleşti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, ildeki asayiş toplantısında suç oranlarının %10 azaldığını açıkladı. 2025 yılında suçların %99,67’sinin aydınlatıldığını belirten Aslan, firari suçluların sokakta gezmesine izin vermeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, ruhsatsız silahlarla ilgili operasyonlarda 585 silah ele geçirildiğini aktardı.

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, ildeki asayiş toplantısında suç oranlarının %10

    **Düzce’deki Asayişte Olumlu Gelişmeler! Olay Sayılarında Düşüş**

    Düzenlenen asayiş bilgilendirme toplantısında Düzce Valisi Selçuk Aslan, ilde yürütülen önleyici çalışmalar sonucunda asayiş olaylarında yüzde 10 oranında bir azalma yaşandığını duyurdu.

    **Olayların Aydınlatılma Oranı Yüzde 99,67**

    Vali Selçuk Aslan, toplantıda Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Tetik ve Emniyet Müdürü İbrahim Ergüden ile birlikte Düzce’deki güvenlik durumu hakkında bilgi verdi. Aslan, Düzce’de meydana gelen olayların yüzde 99,67’sinin aydınlatıldığını vurguladı. Vali, “Göreve başladığımız günden bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye için Düzce halkına en iyi hizmeti sunmak adına yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızı kamuoyuyla düzenli olarak paylaşmaya devam ediyoruz,” dedi.

    **Vaka Sayılarında Dikkate Değer Düşüş**

    2025 yılı tahminleri üzerinden bilgi veren Vali Aslan, ilde meydana gelen toplam 8 bin 781 olaydan, kişilere karşı işlenen suçlarda 3 bin 958, malvarlığına karşı 854 ve devlete karşı işlenen suçlarda 211 olay yaşandığını açıkladı. Aslan, yapılan tedbirler sayesinde bir önceki yıla göre kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 12, malvarlığına karşı işlenenlerde ise yüzde 25 oranında düşüş yaşandığını belirtti.

    **Suçlulara Göz Açtırılmayacak**

    Vali Aslan, güvenlik güçlerinin suça karşı verdiği mücadelede kararlı olduğunu ifade ederek, “Suçluların sokağa çıkmasına asla izin verilmeyecek. 2025 yılı içerisinde toplam 2 bin 704 şahıs yakalandı. Ayrıca ruhsatsız silah ve kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, 585 ruhsatsız silah ele geçirildi,” ifadesinde bulundu.

    Aslan, toplumsal huzuru bozmak amacıyla silah kullananlara karşı sıfır tolerans politikası izlediklerini vurgulayarak, havaya ateş açan şahıslara karşı yapılan son operasyonlarda 25 kişinin yakalandığını ekleyerek, bu kişilerin üzerlerinde ve mekanlarında yapılan aramalarda çeşitli tabanca ve tüfekler ile mermilerin ele geçirildiğini açıkladı.

    Düzce’de asayiş olaylarının azalması ve güvenlik önlemlerinin artırılması, halkın huzurunu sağlamada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.