Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Fransa, İran Dışişleri Bakanı Arakçi’nin Paris’te önemli görüşmeler yapacağını duyurdu

    Fransa Dışişleri Bakanlığı, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin 26 Kasım’da Paris’te Jean-Noel Barrot ile görüşeceğini duyurdu. Toplantıda, İran’ın nükleer yükümlülükleri ve iki Fransız vatandaşın durumu ele alınacak. Ayrıca, Ekim’de tahliye edilen İranlı öğrenci Mahdieh Esfandiari’nin durumu da gündeme getirilecek.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Fransa ve İran Dışişleri Bakanları Arasındaki Diplomatik Temas**

    Fransa Dışişleri Bakanlığı, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin 26 Kasım’da Paris’te Fransız meslektaşı Jean-Noel Barrot ile bir araya geleceğini açıkladı. Bu buluşmanın, İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na (IAEA) karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulamak ve ajansla olan işbirliğini hızlı bir şekilde yeniden tesis etmek için bir fırsat sunacağı kaydedildi.

    **Ziyaretin Detayları ve Amaçları**

    Fransa hükümeti, Abbas Arakçi’nin Fransa’daki resmi temaslarının bir parçası olarak Paris’e geleceğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, Arakçı’nın Çarşamba günü Fransız mevkidaşı ile nükleer program konusunda daha fazla şeffaflık sağlanması gerektiği mesajının iletileceği belirtiliyor. Bu görüşmelerin, İran’ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için bir çağrı niteliği taşıyacağı vurgulandı. Ayrıca, casusluk suçlamasıyla tutuklanan ve sonrasında serbest bırakılan, ancak İran’dan ayrılamayan iki Fransız vatandaşıyla ilgili konunun da ele alınacağı ifade edildi.

    **İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Onay**

    İran Dışişleri Bakanlığı, Abbas Arakçi’nin Fransa ziyaretini resmi olarak doğruladı. Ziyaret sırasında, Arakçi’nin İsrail karşıtı sosyal medya paylaşımları sebebiyle Fransa’da gözaltına alınmış olan İranlı öğrenci Mahdieh Esfandiari’in durumunu da gündeme getireceği bildirildi. Bu görüşmelerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.